Forudbetalinger af online bookinger

Dette er en forklaring, hvordan forudbetalinger for bookinger fungerer online som kortbetalinger.

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I denne artikel kan du læse om følgende:

Generel information omkring forudbetalinger af bookinger.

Som en booksalon PRO-kunde kan du modtage forudbetalinger for bookinger, som online kort betalinger, med den samme forhandleraftale, du benytter til at modtage kortbetalinger på din booksalon betalingsterminal. Klienter kan vælge at betale for deres bookinger via booking oversigtssiden eller via linket på bookingbekræftelsen. Forudbetalingen af bookinger kan også fungere som en delbetaling af den givne ydelse i salgssituationen, hvis f.eks. produktsalget eller tillægsydelser bliver tilføjet til bookingen efterfølgende. Du har også mulighed for at lave tvungen forudbetaling på bookinger.

Opsætning og indstillinger

Online betalinger kan aktiveres eller deaktiveres fra menuen Indstillinger -> Indstillinger for onlinebetalinger. Vi anbefaler at du aktiverer online betalinger for at nyde godt af disse fordele:

• Folk der ikke møder op til forudbetalte bookinger er meget tæt på nul procent

• Kundens forpligtelser med hensyn til bookingtiden er signifikant højere, når bookingen er betalt.

• Med forudbetalinger kan forældre nemt betale ydelsen til deres børn på forhånd.

• Forudbetalinger er også en mere hygiejnisk måde at håndtere betalinger på end ved kontant betaling, noget mange er blevet opmærksomme på efter Corona.

• Det er nemmere at lave mersalg til en forudbetalte booking, da man så ikke ender med et så "højt" beløb ved selve betalingsituationen i salonen.

• Undersøgelser viser at kunderne med større sandsynlighed vender tilbage, når de har forudbetalt.

Inde i Indstillinger for onlinebetalinger kan salon iværksætteren sætte en rabat % for forudbetalinger foretaget af deres kunder

Dette kan bruges til at opmuntre kunder til at benytte forudbetalinger, og dermed forøge deres forpligtelse til at møde op til bookingtiden. Det er dog altid i sidste ende kunden selv der vælger at benytte forudbetalinger, så det at tilbyde det vil altid blive set som god kundeservice.

Tvungne forudbetalinger

Du har mulighed for at tvinge forudbetalinger, hvilket betyder, at kunderne skal betale online på forhånd, når de foretager bookingen. Dette kan være en god mulighed for dig, hvis du oplever mange udeblivelser, men bemærk venligst, at denne indstilling også kan reducere dine bookinger, hvis dine kunder ikke altid er villige til at betale på forhånd.

For at aktivere tvungne forudbetalinger, følg trinnene nedenfor:

1. Gå til "Indstillinger" -> "Indstillinger for onlinebetalinger".

2. Under overskriften 'Salon booking-widget' deaktiver 'Tillad betaling på stedet'.

3. Gem ændringerne.

Efter det vil den eneste aktive betalingsmetode for bookinger foretaget med den online booking-widget være at betale online, hvilket tvinger kunden til at betale på forhånd for at bekræfte bookingen.

Betaling af bookingen.

Kunderne kan vælge at betale deres online booking enten via booking oversigts siden eller betalingslinket der kommer sammen med booking bekræftelsen. Betalinger kan foretages med de kort der er specificeret i forhandleraftalen, det indbefatter de mest udbredte Visakort og Mastercards. Kort betalinger er sikre og betalinger bliver altid verificeret via stærke klient verificeringsmetoder, oftest foretages disse tjek af kundens bank.

Forudbetalinger i kalenderen og i salgsrapporterne

Forudbetalte bookinger noteres i bookingkalenderen.

Betalinger for forudbestilte bookinger, der endnu ikke er blevet overført til kassen eller som endnu ikke er bogført som salg vises inde i "Salg"-fanen når du vælger "Forudbetalinger", som betalingsstatus.

I salgsrapporterne, under betalingsmetode-sektionen, kan du se betalinger fortaget online, samt kort- og kontantbetalinger fortaget gennem betalingsterminalen.

Efter udførsel af ydelsen

Så snart ydelsen, der er blevet forudbetalt, er blevet udført, skal bookingen sendes fra kalenderen til kassen, ligesom en normal booking. Ved kassen kan du enten acceptere transaktionen, som den er, eller hvis du ønsker det foretage ændringer af bookingbestillingen, som f.eks. tilføje produktsalg eller tillægsydelser. I disse tilfælde vil forudbetalingsbeløbet blive anvendt som delbetaling af det fulde beløb ved kassen og kunden kan betale det manglende restbeløb via den betalingsmetode de ønsker. Når bookingen er afsluttet via kassen, bliver salget normalt bogført i salgsrapporten og betalingen overføres fra "Forudbetalinger" til de betalinger, der afregnes dagen efter.

Afregninger

Online kortbetalinger er direkte betalinger fra kunden til ydelsesudbyderne i overenstemmelse med vilkårne i forhandler-aftalen, uden yderligere mellemmænd. Medarbejderbetalinger til folk der arbejder for salonen afregnes til forhandlerens konto i henhold til salonens forhandler aftale og betalinger til lejere/lejestol iværksættere afregnes i henhold til disse forhandlers forhandlingsaftale på samme måde som betalingsterminalsbetalinger. Forudbetalinger afregnes normalt den næstkommende hverdag efter udførsel af ydelsen. Afregninger sker alle årets arbejdsdage. Her kan du finde yderligere oplysninger omkring afregninger.