Salon og onlinebooking
Salonens synlighed og bookinger på nettet

Tips til at øge synligheden af din hjemmeside og bookinger. Her er, hvordan du tilføjer booking til forskellige medier på nettet

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I den her artikel kan du læse om følgende:

Her finder du tips og instruktioner til sociale medier, hjemmesider og Google. Dine kunder vil finde dine tjenester mere effektivt, når du har tilføjet muligheden for tidsbestillinger på forskellige platforme på internettet. Husk på, at søgemaskinerne kan arbejde mere effektivt, når dit firmanavn har samme format overalt. Desuden øger det samme navn kendskabet til din salon/dit varemærke.

Læs kanalspecifikke tips:

Tidsbestilling - Hjemmeside

1) Hvis du allerede har en hjemmeside, kan du tilføje booksalon tidsbestillinger til din hjemmeside: Gå til "Værktøj" i booksalon → "Føj tidsbooking eller gavekortsbutik til din virksomheds hjemmeside". (som vist på billedet nedenfor).

2) Hvis du ikke har en hjemmeside og kun behøver tidsbestillinger fra booksalon, kan du kopier den korte URL ved at gå ind på "Værktøj""Kort URL" (som vist på billedet) og indsætte linket det ønskede sted, f.eks. på salonens profil på de sociale medier.

3) Du kan også nemt, hurtigt og billigt få en hjemmeside fra booksalon. Du kan bede om flere oplysninger fra chatten.

Tidsbestillinger for hjemmesider

1) Book nu-knap

2) Overlay på hjemmesiden = "Book nu"-funktion svæver på hjemmesiden (Følger den besøgende på hjemmesiden)

3) Indlejret tidsbestilling

Instruktioner til installation af disse finder du på booksalon trykker under ""Værktøj" og åbner "Føj tidsbooking eller gavekortsbutik til din virksomheds hjemmeside":

Tip! Vi anbefaler at vælge overlay "Book nu"-knapfunktionen på hjemmesiden. Dette giver kunderne mulighed for at bestille tid gennem din knap, uanset hvilken fane af din hjemmeside, de befinder sig på.

Eksempelfoto af overlay/book nu-funktion:

Generelle tips for hjemmesider:

• Kontroller, at indholdet på din hjemmeside er af høj kvalitet, opdateret og skrevet korrekt.

• Søgemaskinernes synlighed forbedres, når du investerer tid på indholdet af din tekst. I teksten kan du f.eks. beskrive dine tjenester yderligere og besvare spørgsmål fra din målgruppe.

• Du kan bruge søgeord relateret til din virksomhed i dit indhold, f.eks. "Kosmetolog", "København" osv. På den måde vil din synlighed forbedres.

Book nu-knap og andre links på sociale medier

Opret Book Nu-knap og link til dit tidsbestilling og hjemmeside på din salons Facebook- og Instagram-sider.

1) Instagram

1. Gå til din profil

2. Rediger profil

3. Tilføj en kort URL-adresse til din hjemmeside eller tidsbestilling på "Side".

4. Så er du færdig!

Du kan kun tilføje ét link her, hvis du ønsker at have flere links, kan du bruge Linktree, som er en tjeneste, som du kan finde på internettet.

2) Facebook

1. For at tilknytte din hjemmeside til salonens Facebook-side , skal du på Facebook siden gå til Indstillinger

2. Klik på "Sideoplysninger"

3. Gå til "Om"

4. "Hjemmeside": tilføj et link til din hjemmeside eller tidsbestilling her.

Book nu-knap på sociale medier

Du kan opsætte Book nu-knappen på din salons Facebook- og Instagram-side, hvis du har en virksomhedskonto. Du kan læse instruktioner her

Generelle tips til sociale medier

• Udnyt lokal placering synligheden i dine indlæg ved at bruge #hashtags med din placering og ved at tilføje din salons placering via "Tilføj placering"-funktionen.

• Når du annoncerer din tidsbestilling, ledige tider eller nye ydelser på de sociale medier, skal du altid huske, at tilføje eller fortælle dine kunder, hvor kan foretage bookingen, f.eks. "link i bio".

• Skab dit eget varemærke og lav personligt indhold til varemærket. Forsøg altid at være let tilgængelig.

• Lav også videoer, de synes at engagere folk bedre.

Google

Øg din synlighed på Google med en gratis virksomhedsprofil. Dette vil hjælpe dine kunder med at finde dig og din salon på Google-søgning og -kort.

Du kan også følge med i, hvor aktive dine kunder har været, når de klikker på din side, ringer til salonen eller foretaget en booking igennem Google.

• Vælg "Tilføj et link"

• Indsæt URL til dit booking

• Til sidst trykker du på "Gem"