Websted builder
Instruktioner til vores hjemmesidebygger.

I denne artikel finder du instruktioner på hvordan du udfylder og bruger booksalons hjemmesidebygger og hvordan det ser ud.

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I denne artikel kan du læse om følgende:

Det er nemt og problemfrit at bruge booksalon hjemmesidebygger, da du selv kan administrere den fra booksalon-systemet.

Hvis du ikke har en hjemmeside oprettet endnu og gerne vil have en, kan du kontakte os via chat.

Sådan finder du hjemmesidebyggeren inde i systemet:

1. Gå til "Værktøj"

2. Tryk på "Hjemmesidebygger"

3. Begynd at tilføje og redigere information.

Opsætning af hjemmesidebyggeren

Du kan tilføje billeder og tekster til din hjemmeside ved at bruge de forskellige administrationsmuligheder fra fanerne.

Lad os gennemgå disse muligheder :

Indstillinger

Eget domæne

• Hvis du allerede har en funktionel webadresse eller kunne tænke dig en, så kontakt os venligst via chat ved at trykke på "start chat"

• Ellers vil din hjemmeside have den klargjorte webadresse som vises, som et link, nedenunder.

Eksterne API-nøgler

• Hvis du ønsker kan du inkluderer de API-nøgler, du ønsker at benytte på din hjemmeside.

• API-nøgler er Facebook Pixel og Google Analytics-konto ID-numre, der gør det muligt at spore trafik.

• Disse behøves ikke tilføjes, men hvis du allerede har API-nøgler kan de tilføjes her.

Farveskema

• Vælg den farve fra farveskemaet du ønsker. Brugertilpasset farvemuligheder er også muligt ved at trykke på blyanten lige under farveskemaet.

• Hvis du vil, kan du vælge to forskellige farver, i hvilket tilfælde hjemmesidens temafarve vil være en glidende farve, eller to af samme farve, i hvilket tilfælde hjemmesiden vil være monokrom.

• Til højre er der en forhåndsvisning, hvor du kan teste forskellige farvekombinationer.

Info

Hjemmeskærm

1. Vis salonens navn

• Tryk på denne valgmulighed hvis du ønsker at din salons navn skal vises på hjemmeskærmen (i toppen af hjemmesidebilledet)

2. Salonens slogan:

• Skriv dit slogan eller en kort beskrivelse af din salon.

3. Vis Book nu-knappen:

• Klik på knappen, hvis du ønsker Book nu-knappen på startsiden af din hjemmeside, når en kunde trykker på Book nu-knappen vil den tage dem til din booking.

4. Vis "Om os"-knappen:

• Klik på knappen, hvis du ønsker "Om os"-knappen på startsiden af din hjemmeside, når du trykker på knappen vil den automatisk tage dig til introduktionsteksten for din forretning, som du opretter senere i guiden.

5. Det primære billede/baggrund:

• Vælg det primære billede, som du ønsker som baggrund (Bemærk! Vores system kan sagtens skalere billedet til den korrekte størrelse uanset enhed, men den anbefalede størrelse ville være HD (1920x1080)).

Beskrivelse af salonen

1. Overskrift på beskrivelsen

• Indtast den overskrift du ønsker din salonbeskrivelse skal have.

2. Beskrivelsens tekst

• Skriv den ønskede tekst her omkring din salon, dine ydelser eller din professionalisme.

Team/Personale

• Team og personale-sektionen vil automatisk vise brugere, som er blevet inviteret til siden.

• Klik på knappen over billedet for at markere brugerne du vil vise på hjemmesiden.

• Angiv et navn for den ansatte, som vil være synlig for kunderne.

• Angiv den ønskede introduktionstekst. Her kan du f.eks. inkludere uddannelse og servicekompentencer.

Gavekort

Infotekst i gavekort-sektion

• Skriv en ekstra infotekst her, hvis du ønsker det, dét kunne f.eks. være "om købet af et gavekort eller en invitation til en du holder af med et dejligt gavekort".

Gavekortsbutik

• Du kan også vælge, hvordan gavekortsbutikken skal vises på din hjemmeside

Valgmulighederne er "Indlejret" og "Som et link"

• Indlejret betyder en widget, hvor kunden ikke bliver omdirigeret til et anden hjemmeside.

(Eksempel på indlejret gavekortsbutik)

Booking

Booking infotekst

1. Skriv den info du ønsker at have med som infotekst i bookingfunktionen.

• Infoteksten kan f.eks. indeholde en påmindelse om at læse afbestillingsvilkårene og muligheden for at ringe til salonen i tilfælde af at det ikke var muligt at finde et passende tidspunkt for bookingen gennem onlinebookingen. Det kan også være en god ide at informere kunden om enkelte ydelser eller priser som kræver konsultation.

Online booking alternativer

• Du kan bestemme, hvordan du vil have at din online booking skal vises på din hjemmeside.

Alternativerne er:

1. Overlejret = en Book nu-knap der flyder.

2. Integreret = integreret på hjemmesiden

3. Book via telefon = kunden skal ringe for at foretage en booking

4. Som et link= kunden bliver ført til en ny side via et link for at foretage bookingen

Du kan vælge, hvilken af alternativerne du ønsker at bruge. Du kan også vælge farve på den flydende Book nu-knap. Når dine kunderne klikker på knappen bliver bookingen åbnet på samme visning og side.

Salonens widget

Hvis du har mere end én salon, og du ønsker at integrere kundebooking for kædevirksomhed kan du aktivere denne knap, så den bliver grøn. Dette gør at kunderne får muligheden til først at vælge, hvilken salon de vil foretage bookingen til.

Galleri

Vis galleri

• Klik på knappen så den bliver grøn, hvis du ønsker at dele billeder på din hjemmeside.

Galleri infotekst

• Set the general info you want for the images you have added. For example, if you have an Instagram account with your company, you can mention that more photos can be found on that account.

Tilføj et nyt billede og billedebeskrivelse.

• You can add photos of your choice and also set a caption for each photo. You can change the picture by clicking on it.

Kontaktoplysninger

Kontaktinfotekst

• Skriv den tekst ind, som du vil bruge for generel kontaktinformation.

Vis salonens placering på kortet

• Klik på knappen, så den bliver grøn, hvis du vil have at salonens placering skal vises i kortvisningen på din hjemmeside.

Vis kontaktformular

• Hvis du ønsker at modtage meddelelser fra kunder i formularen, klik på denne funktion. Dette vil aktivere en ny form for kommunikation med dine kunder.

Vis salonens telefonnummer

• Hvis du vil have at salonens telefonnummer skal være offentlig på hjemmesiden, klik på denne knap, så den bliver grøn og skriv ind telefonnummeret i tekstfeltet.

Vis salonens e-mailadresse

• Hvis du vil have at salonens e-mailadresse skal være offentlig på hjemmesiden, klik på denne knap, så den bliver grøn, og skriv e-mailadressen ind i tekstfeltet.

Prisliste

Priserne på ydelserne overføres automatisk fra systemet til hjemmesiden.

Vis prisliste

• Klik på knappen, så den bliver grøn, hvis du vil have, at prislisten skal vises på din hjemmeside.

Prislistens infotekst

Skriv informationen ind som er relateret til prislisten i tekstfeltet.

Rækkefølge på prislisten

Ved at ændre rækkefølgen på ydelserne og kategorierne, du vælger at tilbyde på "ydelses"-fanen, vil også ændre hjemmeside prislisten til at afspejle den samme

rækkefølge.

Sociale medier

Tilføj et URL-link for dine sociale medie sider på din hjemmeside her.

Sidefodsoverskrift

• Tilføj en titel nederst på siden. F.eks. "Følg os på de sociale medier!"

• Der kan du tilføje links til dine sociale medier, som kunderne kan klikke på for at gå direkte til virksomhedens sociale medie-kontoer.

• Udover linket til sociale medier kan du også tilføje et telefonnummer og e-mailadressen til salonen.

Her er et eksempel for, hvordan det ser ud på hjemmesiden:

Husk disse

Vis kundeside

• Hvis du vil se, hvordan dine ændringer ser ud, kan du trykke på "vis kundeside", imellem ændringerne.

• Her er et billedeksempel af topmenuen på hjemmesiden

Gem

• Husk altid at gemme ændringerne efter hvert trin!