Aktivér drikkepenge

Instruktioner til, hvordan du aktiverer drikkepenge og automatisk drikkepenge i din salon, samt hvordan du finder dem i din salgsrapport

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I den her artikel kan du læse om følgende:

Nogen steder kan servicegebyr efterspørges i form af drikkepenge i forbindelse med køb af ydelser og produkter. Nogen gange ønsker kunder at give drikkepenge for godt udført arbejde eller godt udført ydelse. I disse tilfælde kan du bruge drikkepenge-funktionen i booksalon-systemet, og ved at aktivere funktionen vil du gøre arbejdet i kassen mere effektivt.

Aktivér drikkepenge

1. Gå til "Indstillinger" og vælg "Kasseindstillinger"

2. Klik på knappen ved siden af "Aktivér drikkepenge", så den bliver grøn

3. Herefter kan du vælge at inkluderer moms for drikkepenge og/eller

4. Aktivér automatisk drikkepenge (lægges automatisk til beløbet på kvitteringen)

→ Ved at klikke på knapperne så de bliver grønne, kan du aktivere de funktioner du ønsker.

Du kan altid ændre og fjerne drikkepenge på kvitteringen ved betaling.

Tilføj drikkepenge - i kassen

Du kan tilføje drikkepenge til manuelt på kvitteringen på følgende måde:

1. I kassen ved betaling klik på "Tilføj drikkepenge"

2. Du kan tilføje drikkepenge, både som en procentmæssigsats eller et beløb.

3. Når du har valgt en af disse trykker du blot "Tilføj"

Efter dette er gjort vil drikkepengene være inkluderet i betalingen

(Billedeksempler)

Automatiske drikkepenge lægger automatisk drikkepengene til på kvitteringen

Du kan tilføje drikkepenge automatisk til ved at trykke på knappen "Aktivér automatiske drikkepenge" inde i kasseindstillinger, så den bliver grøn.

1. Angiv en automatisk procentdel for drikkepengene

2. Du kan også angive et brugerdefineret navn ved at trykke på "Brugerdefineret navn til automatiske drikkepenge"

Automatiske drikkepenge med brugerdefineret navn på kvitteringen:

Automatiske drikkepenge uden et brugerdefineret navn:

Salgsrapport for drikkepenge

Sådan her kan du se salonens salgsrapport over drikkepenge:

1. Vælg "Salg" -> "Salgsrapporter"

2. Vælg den ønskede "virksomhed"

3. Definér datoperiode/interval

4. Derefter tryk på "Drikkepenge"

Moms på drikkepenge:

I salgsrapporten kan du også se momsen i Momsbeløb-kolonnen, når du har aktiveret drikkepenge funktionen i kasseindstillinger ved at aktivere "Aktivér moms for drikkepenge"