Kassa, Varasto ja Raportit
Raportit
Näin lataat kuukausiraportin myynneistä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten lataat PDF -raportin myynneistä kirjanpitoa varten sekä muita ohjeita PRO-käyttäjän raportointiin.

Nina avatar
Tekijä: Nina
Päivitetty tällä viikolla

Tästä artikkelista löydät:

Myyntiraportin lataaminen

1. Mene "Myynnit" osioon ja valitse sieltä "Myyntiraportit" välilehti.

2. Valitse "Toimipaikka".

3. Valitse "Viime kuukausi". Voit myös vaihtoehtoisesti syöttää halutun aikavälin vieressä oleviin kenttiin.

4. Klikkaa "Lataa pdf raportti".

Onnea! Koneellesi on nyt tallennettu viime kuun myyntiraportti, jonka voit lähettää kirjanpitäjälle.

Vinkki:

• Voit myös kätevästi lähettää raportit sähköpostiin.

• Voit ladata päivä, viikko tai valitun aikavälin raportteja valitsemalla halutun aikavälin ja klikkaamalla "lataa pdf raportti".

• Voit myös toimipaikan sijaan valita henkilön ja ladata raportin ko. henkilön myynneistä valitulla aikavälillä.

Kirjanpitoon lähetettävien muistilista ja ohjeet:

• Myyntiraportit, tilitykset ja lahjakorttien raportit

1. Siirry Myynnit-sivulla kohtaan Myyntiraportit ja valitse yritys, jonka raportit haluat lähettää.
2. Valitse haluttu aikaväli.
3. Lähetä raportti sähköpostitse tai lataa PDF-tiedostona.
4. Siirry Tilitykset- sivulle ja valitse aikaväli, jolta haluat raportin hakea. Raportilta näkyvät myös kulut.
5. Lahjakorttien käyttöraportilta näkyy käytetyt lahjakortit per yritys.

Muuta: Tilitykset ja provisiot

Tilitykset

• Booksalonin tilitykset - osiosta löydät maksupäätteellä sekä online korttimaksuina vastaanotetut maksut. Nämä tilitetään kauppiaille sopimuksen mukaisesti pankkipäivinä. Lue lisää tilityksistä täältä.

• Booksalon kuukausimaksut näkyvät Tilitykset - osiossa vähennyksinä, koska ne vähennetään automaattisesti tilityksistä. Vähennyksistä näet minkä kuukauden maksua vähennys koskee.

Maksupääteprovisio

• Korttimaksujen provisiokulut näkyvät päivä -ja tapahtumakohtaisesti “Kulut ALV 0%”- osiossa.

Vinkki! Provisiot kätevästi myös tiedostona ulos provisiolaskurin avulla!

Löydät myyntien laskemista helpottavan provisiolaskurin "Myynnit" välilehdeltä kohdasta "Provisiot". Tämä ominaisuus helpottaa erityisesti yrityksissä, joissa palkkaus pohjautuu myös provisioon.

• Valitse haluamasi aika

• Klikkaa tekijät jotka saavat provisiota sekä haluatko laskea ALV hinnasta.

• Aseta provisio määrät palvelu- ja tuotemyynnistä.

• Järjestelmä tuo laskuriin automaattisesti tekijän tekemät myynnit haluamasi ajalta ja laskee oikeat provisiot.

• Viemällä taulukon CSV-tiedostoon saat suoraan täydellisen raportin tekijöiden provisioista.

Kirjanpitäjän kutsuminen järjestelmään

Kirjanpitäjälle saa oikeudet booksaloniin.

• Säästät aikaa, kun kirjanpitäjä voi käydä hakemassa raportit itse.

• Kutsun voit tehdä asetuksista "Käyttäjät"-välilehdeltä kutsumalla kirjanpitäjäsi sekä määrittämällä hänelle kirjanpitäjän oikeudet.

• Oikeudet antavat pääsyn vain Työkalut ja Myynnit -näkymään.

Lue lisää käyttäjien kutsumisesta täältä