Maksulinkki

Maksulinkin ohjeet ja sen käyttötavat.

Tästä artikkelista löydät:

Mikä on maksulinkki?

Maksulinkki on onlinemaksu, jonka asiakas voi suorittaa paikasta ja ajasta riippumatta. Maksulinkki on maksupyyntö eräpäivineen ostokselle, joka lähetään asiakkaan puhelinnumeroon ja/tai sähköpostiin. Asiakas ohjautuu maksamaan tapahtumaa syöttämällä esim.kortin tiedot lähettämääsi verkko-osoitteeseen ja vahvistamalla maksun. Maksulinkin toimintatavoissa on samankaltaisuuksia laskun kanssa, kuitenkaan se ei kuitenkaan sisällä viitettä tai laskun numeroa.

Miksi maksulinkkiä käytetään?

Maksulinkki toimii kätevästi tapauksissa, jos asiakas on unohtanut lompakon kotiin, vanhempi haluaa maksaa lapsensa puolesta tai, kun maksaminen ei vain onnistu fyysisesti yrityksessäsi. Näissä tapauksissa kannattaa hyödyntää maksulinkkiä ja lähettää se helposti asiakkaallesi muutamalla klikkauksella.

Miten maksulinkkiä käytetään?

1) Kassalla veloituksen yhteydessä, valitset maksutavaksi “Maksulinkki”.

2) Täytä maksulinkkiin vaaditut tiedot.

a. Aseta haluamasi eräpäivä tai käytä pikavalintaa.

b. Valitse, haluatko lähettää maksulinkin sähköpostitse vai tekstiviestillä.

Valittavissa on myös molemmat ominaisuudet.

3) Lähetä maksulinkki.

4) Kun asiakas klikkaa lähettämääsi linkkiä, hänen selaimeen aukeaa maksulomake, jossa näkyy eriteltynä veloitettava palvelu ja hinta.

Asiakkaan saama linkki näyttää tältä:

5) Asiakas avaa maksulinkin klikkaamalla “Avaa maksulinkki “

a. Asiakas täyttää lomakkeeseen maksukorttinsa tiedot ja näkee vielä maksun

yhteenvedon.

b. Asiakas vahvistaa maksun

6) Saat tiedon sähköpostiisi, kun maksu on suoritettu maksulinkin kautta.

Muut verkkomaksutavat

Jos käytössäsi on musta maksupääte, niin kyseisen maksupäätteen maksunvälittäjällä on myös vaihtoehtona verkkomaksutavoissa korttimaksun lisäksi:

• Mobilepay

• Klarna Pay Later

payment+terminal.png (347×217)

Miten seuraan maksulinkkejä?

Löydät Myynnit-sivulta ja Tapahtumat- välilehdeltä maksetut ja maksua odottavat maksulinkit.

Miten saan rahat maksulinkistä tehdyistä maksuista?

Tilitämme ne normaalisti yrityksellesi ilmoitetulle tilinumerolle sopimuksen mukaisesti noin yhdessä pankkipäivässä.