Kalenteri
Muut kalenterin asetukset
Kalenterin hyödyntäminen: omat menot, poissaolot, lomat

Tässä on vinkit, miten voit asettaa kalenteriisi omia menojasi ja ottaa siitä hyödyn irti myös työvuorojen ulkopuolella.

Nina avatar
Tekijä: Nina
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Kun haluat käyttää Book Salon kalenteria omiin menoihin ja tehdä merkintöjä työvuorojen ulkopuolella, tee näin:

1. Aktivoi "Näytä työvuorojen ulkopuoliset ajat" salongin kalenterista.

2. Kun tämä toiminto on aktivoitu, on mahdollista tehdä merkintöjä koko kuluvalle vuorokaudelle

3. Jos haluat säätää, mikä ajanjakso ja kellonaika on yötunteja, johon et halua tehdä merkintöjä, sinun tulee mennä Henkilökohtaisiin kalenteriasetuksiin oikeasta yläkulmasta profiilisi alta ja asettaa "piilota yötunnit" toiminto haluamallesi aikavälille.

Esimerkki videossa näytetään, miten asetetaan kalenteri niin, että 8-10 välille voi tehdä itse merkintöjä, mutta asiakas ei voi tehdä varauksia, kun vasta klo 10 alkaen.

Vinkki: Kalenterinäkymän hyödyntäminen työvuorojen ulkopuolisiin aikoihin

Katso videolta, miten asetat koko päivän kestäviä omia poissaoloja:

Pystyt kätevästi asettamaan loman tai muun oman poissaolon “Työvuorot” välilehdeltä. Nämä asetukset ovat kestoltaan koko päivän mittaisia.

Lyhyempi tauko/oma meno ajanvaraus kalenterissa:

Jos haluat asettaa kestoltaan lyhyempiä poissaoloja tai taukoja, voit asettaa ne suoraan sinun ajanvarauskalenterista. Katso videolta alta, miten asetat omat tauot:

Toistuvaistauon asettaminen tai poisto

Jos haluat asettaa tauon tai oman menon toistuvasti tiettyihin ajankohtiin, niin se onnistuu seuraavalla tavalla:

Toistuvaistauon asettaminen

1) Valitse kalenterista haluamasi kellonaika mihin haluat asettaa tauon tai oman menon.

2) Valitse vaihtoehdoista haluamasi toistuvuus klikkaamalla "Ei toistu" painikkeen oikealla puolella olevasta nuolesta.

3) Aseta mahdollinen oma nimike tauolle tai omalle menolle.

4) Määritä tauon tarkka kesto ja klikkaa "Lisää"

5) Näin saat toistuvaistauot lisättyä kätevästi kalenteriin.

Toistuvaistauon poisto

1) Klikkaa kalenterissa haluamastasi tauosta ja paina "Poista"

2) Valitse seuraavaksi, että haluatko poistaa vain kyseisen tauon minkä olet valinnut vai myös muut tulevat toistuvaistauot.

Katso alta tarkempi video toistuvaistauon lisäyksestä ja poistosta:

Tänään töissä -toiminto

Käyttämällä tätä toimintoa, kalenterissa ei näy niinä päivinä käyttäjää, jolla ei ole sillä päivällä vuoroa auki. Tämä tehostaa kalenterin käytettävyyttä.

• Voit valita kalenterinäkymässä vaihtoehdot " Kaikki " tai "Töissä".

• Tänään töissä- toiminto näyttää kalenterissa henkilöt, joilla on sille päivälle työvuoro.

Kalenterin ikonit

Kalenterin yläreunasta löytyy nappi, jonka kautta pystyt lukemaan kalenterien ikonien merkitykset.

Ikonit näkyvät uusien varauksien kohdalla kalenterinäkymässä, esimerkiksi silloin kun asiakas on jättänyt viestin tekijälle varausta tehdessään, tai jos asiakas on maksanut varauksen ennakkoon.

Näet kalenterinäkymästä kaikki ikonit, jotka koskevat kyseistä varausta: