Kotisivut
Kotisivukoneen ohjeet

Tästä artikkelista löydät kohta kohdalta, miten täytät ja käytät kotisivukonetta, sekä miten ne tulevat kotisivuillasi näkymään.

Angelica avatar
Tekijä: Angelica
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Kotisivukoneen käyttäminen on vaivatonta ja helppoa, koska pystyt hallinnoimaan sitä itse booksalon- järjestelmän sisältä.

Jos sinulla ei vielä ole kotisivukonetta asetettuna ja haluaisit sellaisen, niin ota meihin yhteyttä chatissa.

Näin löydät kotisivukoneen järjestelmän sisältä:

1. Mene kohtaan “Työkalut”

2. Klikkaa “Kotisivukone”

Kotisivukoneen hallinta

Kotisivukoneen sisältä pystyt täydentämään kotisivuja kohta kohdalta klikkaamalla eri välilehtiä.

Seuraavaksi käydään nämä vaihtoehdot läpi :

Asetukset

Oma verkkotunnus

• Jos sinulla on jo olemassaoleva verkko-osoite tai haluaisit sellaisen, niin ota meihin yhteyttä chatissa klikkaamalla kohdasta “aloita chatti”

• Muuten kotisivuillasi on kyseinen verkkosivuosoite mikä näkyy linkkinä alempana.

Ulkoiset API-avaimet

• Halutessasi voit liittää API-avaimet, joita haluat käyttää sivustollasi

• API avaimilla tarkoitetaan Facebookin pikseliä ja Google Analyticsin tilin ID-numeroa, joilla voit seurata liikennettä.

• Näitä ei ole pakko lisätä. Jos sinulla on jo ollut aikaisemmin API-avaimet käytössä, voit ne liittää tähän.

Värityyli

• Voit valita kotisivuille haluamasi teemavärin.

• Voit valita värin valmiiksi määritetyistä väreistä tai valita oman värin klikkaamalla kynän kuvaa.

• Halutessasi voit valita kaksi eri väriä, jolloin kotisivu teemavärinä on liukuväri tai sitten kaksi samaa väriä, jolloin kotisivu on yksivärinen.

• Oikealla on esikatselu, jonka avulla voi testata erilaisia väriyhdistelmiä.

Tiedot

Aloitusnäyttö

1. Näytä salongin nimi:

• Klikkaa vaihtoehto päälle jos haluat yrityksesi nimen näkyviin aloitusnäyttöön (etusivun kuvan päälle)

2. Salongin iskulause:

• Kirjoita haluamasi slogan tai lyhyt esittely yrityksestäsi

3. Näytä "Varaa nyt" -nappi:

• Klikkaa napista, jos haluat lisätä sen aloitusnäytölle. Kun kotisivulla klikkaa "Varaa nyt" -nappia, se vie suoraan nettiajanvaraukseesi.

4. Näytä “Tietoa meistä” -painike:

• Klikkaa painike päälle, jos haluat kyseisen napin aloitusnäyttöön. Kotisivuilla nappia klikkaamalla se vie automaattisesti toimipaikan esittelytekstiin, jonka luot myöhemmässä vaiheessa.

5. Pääkuva/Taustakuva:

• Klikkaamalla kuvan päältä saat vaihdettua mieleisesi taustakuvan. (Huom! Järjestelmämme osaa skaalata kuvan oikean kokoiseksi laitekohtaisesti, mutta suositus koko olisi HD-kokoinen (1920x1080).)

Toimipaikan kuvausteksti

• Kuvauksen otsikko: Kirjoita mieleisesi otsikko toimipaikan kuvaukselle.

• Kuvausteksti: Kirjoita mieleisesi teksti teidän toimipaikasta ja toiminnastanne.

Henkilöstö

• Henkilöstö-kohdassa on automaattisesti esillä käyttäjät, jotka on kutsuttu toimipaikalle.

• Käy klikkaamassa kuvan yläpuolella olevasta napista haluamasi käyttäjät kotisivuille esiin.

• Aseta henkilölle nimi, joka näkyy julkisesti asiakkaille.

• Aseta haluamasi esittelyteksti. Tekstissä voidaan mainita esimerkiksi tekijän koulutus, tittelit ja palveluosaaminen toimipaikassa.

Lahjakortit

Lahjakortti-osion infoteksti

• Kirjoita lahjakortti-osioon haluamaasi info esimerkiksi liittyen lahjakorttien ostamiseen tai mukava kehoite muistaa lahjakortilla läheistä.

Kuinka lahjakorttikauppa näytetään verkkosivuilla

• Saat myös päättää, että millä tavalla lahjakorttikauppa näytetään verkkosivuilla. Vaihtoehtoina on : “Upotettu” ja “Linkkinä”.

• Upotettu tarkoittaa widgettiä, jolloin asiakas ei siirry toiselle sivustolle.

(Esimerkkikuva upotetusta lahjakorttikaupasta)

Ajanvaraus

Ajanvarauksen infoteksti

1. Kirjoita haluamasi infoteksti ajanvaraukseen

• Infotekstissä voi olla esim. muistutus lukea tarkasti peruutusehdot sekä kertoa mahdollisuudesta soittaa liikkeeseen, jos sopivaa aikaa ei löytynyt nettiajanvarauksen kautta. Tässä on myös hyvä tuoda asiakkaalle esiin infoa tietyistä palveluista tai hinnoista, mitkä vaatii esim. konsultaatiota.

Kuinka ajanvaraus näytetään verkkosivustolla

• Saat päättää, miten haluat että ajanvaraus on näkyvillä kotisivuillasi.

Vaihtoehtoina on:

• “Sivuston päällä kelluva”

• "Upotettu"

• "Linkkinä"

• “Varaus soittamalla”

Eli onko ajanvaraus vain soittamalla, upotettuna kotisivulla, sivuston päällä kelluvana Tee varaus-painikkeena vai siirtyykö asiakas linkin kautta uudelle sivulle.

Sivuston päällä kelluvan Tee varaus -painikkeen sijainnin ja värin voit valita itse. Kun painiketta klikkaa kotisivuilla niin avautuu samalle näkymälle ajanvaraus.

Ota käyttöön ketjuyritysten ajanvaraus toimipaikan valinnalla

Jos sinulla on useampi toimipaikka ja haluat yhdistää yhdelle kotisivulle toimipaikkojen yhteisen ajanvarauksen niin klikkaa päälle asetus. Yhteisen ajanvarauksen kautta asiakas pääsee ensin valitsemaan toimipaikan mihin haluaa varata ajan.

Galleria

Näytä galleria

• Klikkaa nappi vihreäksi, jos haluat jakaa kotisivuilla kuvia.

Gallerian infoteksti

• Aseta haluamasi yleinen info lisäämiisi kuviin liittyen. Jos yritykselläsi on esim Instagram-tili, niin voit mainita, että lisää kuvia löydät kyseiseltä tililtä.

Lisää uusi kuva ja kuvan kuvausteksti

• Voit lisätä haluamasi kuvia ja asettaa jokaiselle kuvalle myös erikseen kuvatekstin. Pääset vaihtamaan kuvaa klikkaamalla kuvasta.

Yhteystiedot

Yhteystietojen teksti

• Kirjoita haluamaasi tekstiä liittyen yhteydenottoon.

Näytä toimipaikan sijainti kartalla

• Klikkaa nappi vihreäksi, jos haluat että toimipaikkasi sijainti näkyy karttanäkymässä sivuillasi.

Näytä yhteydenottolomake

• Jos haluat vastaanottaa yhteydenottoja asiakkailta lomakkeen muodossa niin klikkaa ominaisuus päälle. Tämä mahdollistaa uuden viestitavan.

Näytä toimipaikan puhelinnumero

• Jos haluat toimipaikan puhelinnumeron julkiseksi kotisivuille, klikkaa nappi vihreäksi ja aseta tekstikenttään puhelinnumero

Näytä toimipaikan sähköposti

• Jos haluat toimipaikan sähköpostin julkiseksi kotisivuille, klikkaa nappi vihreäksi ja aseta tekstikenttään sähköpostiosoite.

Hinnasto

Palveluiden hinnat siirtyy automaattisesti järjestelmästä kotisivuille alkaen hinnoilla hinnastoon.

Näytä hinnasto

• Klikkaa nappi vihreäksi, jos haluat hinnaston näkyväksi kotisivuillesi.

Hinnaston info teksti

• Kirjoita tekstikenttään mahdollista infoa liittyen hinnastoon.

Hinnaston järjestys

Some-linkit

Linkkaa sosiaalisen median sivustosi verkkosivuillesi liittämällä url-linkit

Alatunnisteen otsikko

• Lisää kotisivukoneen alabanneriin mahdollinen otsikko, minkä alla on haluamasi somelinkit. Linkkiä klikkaamalla asiakas pääse suoraan yrityksesi some-tileille.

• Myös mahdollisuutena on some-linkkien lisäksi asettaa toimipaikan puhelinnumero sekä sähköpostiosoite.

Tässä esimerkki kuva, miten alatunniste näkyy kotisivuilla:

Muista nämä!

Esikatsele

• Jos haluat katsoa miltä muutoksesi näyttävät voit katsoa “esikatsele” kohdasta kotisivujasi muokkauksien välissä.

• Tässä esimerkki kuva ylävalikosta kotisivuilla.

Tallenna

• Muista aina tallentaa jokaisen vaiheen muutokset!