Tippi

Ohjeet, kuinka otat tipit ja automaattiset tipit toimipaikassasi käyttöön sekä miten pääset näkemään myyntiraportit tipeistä

Sipi avatar
Tekijä: Sipi
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Joissain paikoissa voidaan pyytää palvelurahaa tipin muodossa palveluiden ja tuotteiden ostamisen ohella. Joskus asiakkaat haluavat antaa tippiä hyvin tehdystä työstä ja erinomaisesta palvelusta. Tätä varten voit ottaa tippi-toiminnon käyttöösi booksalon- järjestelmän kautta sekä toiminnon aktivoimalla nopeutat kassa työskentelyäsi.

Tippi-toiminnon aktivointi

1. Mene kohtaan “Asetukset” ja valitse “Kassan asetukset”

2. Klikkaa painike vihreäksi kohdasta “Ota tipit käyttöön”

3. Lisävaihtoehtoina on myös ottaa alv. käyttöön tippejä varten ja/tai

4. Ottaa automaattiset tipit käyttöön

→ Klikkaamalla painikkeet vihreäksi, saat käyttöön nämä toiminnot

Pääset aina kassalla muokkaamaan tai poistamaan tipin määrän kuitilta.

Tipin lisääminen kuitille kassan kautta

Voit lisätä tipin itse käsin kuitille seuraavalla tavalla:

1. Kassassa painetaan kohdasta "Lisää tippi"

2. Vaihtoehtoina on lisätä tippi prosentteina tai euromääräisenä

3. Kun olet tämän valinnut, paina "Lisää"

4. Lopuksi suoritetaan maksu sisältäen tipin.

(Esimerkki kuvia:)

AUTOMAATTISET TIPIT, JOTKA LISÄTÄÄN KUITTEIHIN VAKIONA

Kun otat automaattiset tipit käyttöösi painamalla vihreäksi painike "Ota automaattiset tipit käyttöön" kassan asetuksista :

1. Aseta automaattinen tippiprosentti

2. Pääset myös lisäksi asettamaan mukautetun nimen painamalla "Mukautettu nimi automaattisille tipeille."

(Esimerkki kuva)

Automaattinen tippi mukautetulla nimellä kuitilla:

Automaattinen tippi ilman mukautettua nimeä kuitilla:

Myyntiraportti tipeistä

Näin pääset katsomaan toimipaikkasi myyntiraportit tipeistä:

1. Valitse "Myynnit" "Myyntiraportit"

2. Valitse haluttu "Yritys"

3. Aseta ajanjakso/aikaväli

4. Lopuksi paina kohdasta "Tipit"

Tippien arvonlisävero:

Myyntiraporteilta näet myös arvonlisäveron Veronmäärä-sarakkeesta, kun olet asettanut kassan asetuksista tippi-toimintoa käyttöönottaessasi "Ota alv. käyttöön tippejä varten"- aktiiviseksi.