Kampanjat (SMS)

Tästä artikkelista löydät ohjeita ja vinkkejä Kampanjat-työkalun käyttöön.

Essi avatar
Tekijä: Essi
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Mikä on Kampanjat-työkalu

Kampanjat-työkalu mahdollistaa erilaisten kampanjoiden ja markkinointiviestien lähettämisen asiakkaille tekstiviestitse. Työkalun avulla voi lähettää kätevästi massaviestejä sekä seurata kampanjoiden kustannuksia, klikkausprosenttia ja tuottoa.

Videokatsaus Kampanjat-työkaluun

Kampanjat-työkalun käyttö

HUOM!

• Kampanjoita pystyy luomaan, muokkaamaan ja tarkastelemaan ne käyttäjät, jotka ovat omistajaroolissa TAI joilla on käyttöoikeus "Voi tarkastella kampanjaluetteloa".

• Kampanjan kustannukset vähennetään seuraavasta tilityksestä.

Miten voit luoda uuden kampanjan

Voit luoda uuden kampanjan klikkaamalla painiketta "Luo tekstiviestikampanja" oikeassa yläkulmassa.

Sen jälkeen näet kampanjan yleiskatsauksen, jossa voit antaa sille nimen. Tämä helpottaa eri kampanjoiden seuraamista ja niiden menestyksen arviointia.

Kun luot uuden kampanjan, sinun täytyy käydä läpi neljä vaihetta yksi kerrallaan. Vaiheet ovat tekstiviestin sisältö, ajasta, yleisö ja budjetti.

Vaihe 1: Tekstiviestin sisältö

• Ensinnäkin voit mukauttaa nimen, joka näkyy tekstiviestin lähettäjänä. Huomioi, että nimi voi olla enintään 11 merkkiä pitkä eikä se voi sisältää välilyöntejä.

• Toiseksi voit valita haluatko sisällyttää linkin ajanvaraukseesi, lahjakorttikauppaasi, toiselle haluamallesi nettisivulle vai haluatko ollenkaan sisällyttää linkkiä tekstiviestiin.

• Ensimmäisen osa viimeisessä kohdassa pääset mukauttamaan tekstiviestisi. Kirjoita haluamasi teksti, jonka jälkeen näet esikatselun siitä, miltä se näyttää asiakkaalle laatikon alapuolella. Tekstiviestin merkkimäärä ilmoitetaan oikeassa yläkulmassa ja se kertoo kuinka moneksi viestiksi tekstiviesti lasketaan. Huomaa, että jos käytät emojeita, ne lasketaan useampana merkkinä.

Klikkaa "aseta", jonka jälkeen ensimmäinen vaihe on valmis!

Vaihe 2: Aikataulu

• Toisessa vaiheessa sinun tulee ajoittaa tekstiviestikampanjan lähetys. Se voi olla joko mahdollisimman pian, eli heti kun olet viimeistellyt kampanjasi ja painanut "Käynnistä nyt!" -painiketta. Vaihtoehtoisesti voit valita haluamasi aikataulun. Tällöin valitset päivämäärän ja kellonajan käynnistämistä varten.

Huomaa, että voit lähettää viestejä vain klo 8-20 välisenä aikana JA että kampanjan budjetti saattaa muuttua, jos päätät lähettää sen myöhemmin (esimerkiksi riippuen siitä, kuinka moni asiakas vastaa kohdeyleisöösi lähetyshetkellä).

Klikkaa "aseta" ja siirry kolmanteen vaiheeseen.

Vaihe 3: Yleisö

• Kolmannessa vaiheessa valitset kampanjasi kohdeyleisön tai kohderyhmän. Alasvetovalikosta voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

• Kaikki asiakkaat: Tällä vaihtoehdolla lähetät tekstiviestin kaikille asiakkaille asiakasrekisteristäsi.

• Varasi palvelun: Tällä vaihtoehdolla voit valita haluamasi palvelun, ja kohdeyleisö valitaan niiden asiakkaiden joukosta, jotka ovat varanneet tämän palvelun sinulle aiemmin.

• Mukautettu: "Mukautettu" -vaihtoehdolla voit valita tietyn tunnisteen, jonka olet lisännyt tietyille asiakkaille heidän asiakaskorteilleen, esimerkiksi #VIP. Voit myös poissulkea tiettyjä tunnisteita.

• Ei varausta: Viimeinen vaihtoehto on asiakkaille, jotka eivät ole varanneet palvelua kanssasi valitsemallasi ajanjaksolla. Ajanjaksoksi voi valita viimeisen kuukauden, viimeiset 2 kuukautta, viimeiset 3 kuukautta tai koskaan.

Voit myös valita useamman kuin yhden vaihtoehdon tarkentaaksesi kohdeyleisöäsi entisestään. Esimerkiksi asiakkaat, jotka ovat varanneet "Naisten hiustenleikkaus" -palvelun sinulle aiemmin eivätkä ole varanneet aikaa viimeisten 2 kuukauden aikana.

Huomaa, että asiakkaat saavat tekstiviestiviestisi vain, jos he vastaavat kohdeyleisöäsi koskeviin sääntöihin JA ovat antaneet suostumuksensa vastaanottaa tekstiviestimarkkinointiviestejä tilillään.

• Jos valitsit "Ajasta lähetettäväksi myöhemmin" Aikataulu-vaiheessa, voit myös valita milloin haluat yleisön valittavan. Vaihtoehtoina ovat, että heidät valitaan, kun luot/tallennat kampanjan, TAI kun tekstiviestin lähettäminen on ajoitettu.

• Yleisö voi olla erilainen esimerkiksi, jos asiakas on tehnyt uuden varauksen sinulle sen jälkeen, kun olet luonut kampanjan, mutta ennen kuin se on tarkoitus lähettää.

Kun yleisö on valittu, klikkaa "aseta" ja siirry viimeiseen vaiheeseen.

Vaihe 4: Budjetti

• Viimeisessä vaiheessa näet arvioidun kustannuksen valitsemallesi yleisölle. Täällä voit myös säätää budjettiasi, jos koet sen olevan liian suuri, tai jos haluat kokeilla kampanjaa ensin pienemmällä yleisöllä.

• Jos valitset "Koko budjetti", kaikki yleisöön sopivat asiakkaat saavat tekstiviestiviestin.

• Jos valitset "Mukautettu budjetti", järjestelmä näyttää, kuinka moni yleisöön sopiva asiakas saa sen "Laskettu kattavuus" -kohdassa, kun olet asettanut budjetin.

Tämän vaiheen jälkeen kampanja on valmis ja sen voi lähettää!

Kampanjan lähettäminen

Kun olet luonut kampanjan, näet yhteenvedon yleisöstä, käynnistysajasta ja kustannuksista. Jos olet tyytyväinen siihen, napsauta "Käynnistä!" -painiketta lähettääksesi kampanjan.

• Jos olet valinnut aikatauluksi "Niin pian kuin mahdollista", kampanja lähetetään, kun napsautat "Käynnistä!". Huomaa, että lähetyksessä on varalta 2 minuutin viive, jos klikkasit käynnistyspainiketta vahingossa.

• Jos olet ajastanut kampanjan lähetettäväksi myöhemmin, se käynnistetään automaattisesti valitsemanasi päivämääränä ja kellonaikana.

Voit myös lähettää testitekstiviestin itsellesi ennen kampanjan lähettämistä asiakkaillesi. Pääset lähettämään sen klikkaamalla "Lähetä testitekstiviesti" ja täyttämällä puhelinnumerosi.

Testitekstiviestin lähettäminen on ilmaista.

Huom! Asiakkaat eivät pysty vastaamaan kampanjaviestiin.

Kampanjan lähetyksen jälkeen

Kun olet lähettänyt kampanjan, voit seurata sen tuloksia yhteenvedossa.

• Kustannus on summa, jonka maksat kampanjasta.

• Klikkausprosentti näyttää, kuinka moni asiakkaistasi on klikannut linkkiä tekstiviestissäsi.

• Tuotto kertoo, kuinka paljon rahaa saat niistä varauksista, jotka on tehty tekstiviestikampanjan kautta.

• Varaukset on eritelty kahdella tavalla: "Suoraan" ja "Orgaanisesti".

• "Suoraan" tarkoittaa, että tulot on saatu, kun asiakas on klikannut linkkiä tekstiviestistäsi.

• "Orgaanisesti" tarkoittaa, että tulot on saatu kun kampanjaviestin saanut asiakas on tehnyt varauksen tai ostanut lahjakortin tai tuotteen 7 päivän sisällä oman tilinsä kautta, mutta ei suoraan tekstiviestin kautta.

Kampanjat-työkaluun on tulossa myös sähköpostiversio tulevaisuudessa!