Arvostelut

Tästä artikkelista löydät ohjeen arvosteluiden hyödyntämiseen ja hallintaan.

Essi avatar
Tekijä: Essi
Päivitetty tällä viikolla

Tästä artikkelista löydät:

Mitä arvostelut ovat?

Arvostelulla tarkoitetaan asiakkaan jättämää arvioita käynnistään salongissa. Järjestelmä lähettää asiakkaalle automaattisesti ilmoituksen ja sähköpostiviestin arvostelun jättämisestä, kun palvelu on suoritettu ja maksettu. Asiakas voi arvostella salongin asteikolla 1-5 tähteä. Lisäksi hän voi jättää sanallisen palautteen ja lisätä arvosteluun maksimissaan kaksi kuvaa. Arvostelut tulevat näkyviin salongin omaan nettiajanvaraukseen, Markkinapaikalle ja booksalon äppiin. Arvosteluihin kannattaa panostaa, sillä hyvien arvostelujen kautta voit saada uusia asiakkaita itsellesi!

Huom! Arvostelut tulevat näkyviin vasta sitten kun salongille on annettu vähintään 10 arvostelua.

Arvostelujen asetukset

Löydät arvostelujen asetukset järjestelmästä kun klikkaat 1. "asetukset" ja 2. "arvostelujen asetukset". Arvostelu ovat käytössä kaikissa PRO-salongeissa.

• Piilota uudet arvostelut asetus piilottaa kaikki asiakkaiden jättämät uudet arvostelut. Arvostelut saa laitettua näkyviin "arvostelut"-välilehdeltä. Jos asetuksen ottaa pois päältä, uudet arvostelut tulevat heti näkyviin kaikille asiakkaille.

• Näytä arvostelut toimipaikan nettiajanvarauksessa asetuksesta arvostelut saa otettua pois näkyvistä salongin omasta ajanvarauksesta. Markkinapaikalla ja booksalon äpissä ne ovat kuitenkin aina näkyvissä.

Arvostelujen tarkastelu

Arvostelut-välilehdeltä näet yhteenvedon salonkisi arvosteluista.

• Toimipaikan kokonaisarvio kertoo toimipaikan saamien arvosteluiden kokonaisarvion ja kuinka moneen arvosteluun se perustuu.

• Luokituksen tiedot otsikon alta näet kuinka suuri osa arvosteluista sisältää sanallisen arvostelun ja kuinka monella prosentilla on kuva liitettynä arvioon.

• Vastatut arvostelut kertoo kuinka moneen palautteeseen salongistasi on vastattu.

• Luokituksen jakautuminen kertoo miten arvostelut ovat jakautuneet eri asteikolle lukumäärällisesti ja prosentteina.

Voit järjestää arvosteluja kätevästi klikkaamalla "järjestä" ja valitsemalla haluamasi järjestysperusteen. Voit myös suodattaa arvosteluita klikkaamalla "suodata".

Arvostelujen hallinnointi

Arvostelut on näkyvät arvostelut-välilehdellä allekkain. Arvostelun oikeassa reunassa on kolmen pisteen kuva, josta pääset tarkastelemaan tarkemmin arvostelua ja hallinnoimaan sitä.

Kun klikkaat kolmea pistettä pystyt tekemään alla olevat toimenpiteet:

• Vastaa*

• Näytä yksityiskohdat

• Näytä asiakaskortti

• Piilota*

*Huom! Arvostelun voi piilottaa tai siihen voi vastata salongin omistaja ja ne käyttäjät, joille omistaja on antanut luvan hallinnoida arvosteluja.

Omistaja pystyy antamaan luvan arvostelujen hallintaan näin:

1. Klikkaamalla oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaa

2. "Henkilökunta voi hallinnoida arvosteluja" asetus päälle

3. Tämän jälkeen omistaja voi valita valita tekijät, joilla on oikeus hallita arvosteluita (piilottaa, vastata, yms)

• Valittavana on työntekijä- ja vuokratuoliroolissa olevat käyttäjät.

• Omistajalla ja ylläpitäjän roolissa olevilla käyttäjillä arvostelujen hallinta on automaattisesti päällä.

• Listassa ei näy opiskelija- tai kirjanpitäjäroolissa olevat käyttäjät.

Arvosteluun vastaaminen

Klikkaamalla "vastaa" pääset kirjoittamaan vastauksen arvostelulle. Suosittelemme vastaamaan kaikkiin asiakkaiden jättämiin arvosteluihin. Muista painaa lopuksi "tallenna".

Kirjoittamasi arvostelu tulee näkyviin asiakkaan antaman arvostelun alle.

Näytä yksityiskohdat

Klikkaamalla "näytä yksityiskohdat" pääset tarkastelemaan kyseistä arvostelua tarkemmin.

Arvostelun tiedoissa näkyy: milloin arvostelu on lisätty, asiakkaan nimi, asiakkaan antama tähtiluokitus, työntekijä, varauksen päivämäärä, palvelu, asiakkaan antama sanallinen arvostelu ja mahdollinen toimipaikan kirjoittama vastaus arvosteluun.

Näytä asiakaskortti

Klikkaamalla "näytä asiakaskortti" saat avattua asiakaskortin. Asiakaskortti avautuu asiakkaan historia-näkymään.

Arvostelun piilottaminen

Halutessasi voit piilottaa asiakkailta näkyvistä haluamasi arvostelut. Se tapahtuu klikkaamalla "piilota". Arvostelun luonut käyttäjä näkee kuitenkin oman kirjoittamansa arvostelun, vaikka se olisi piilotettu. Piilotettujen arvosteluiden tähdet lasketaan kuitenkin mukaan salongin kokonaisarvioon.

Piilotettu arvostelu muuttuu harmaaksi ja sen kohdalla lukee "piilotettu".

Arvostelut asiakkaan näkökulmasta

Alla esimerkki miltä arvostelut näyttävät salongin omassa ajanvarauksessa. Asiakkaiden jättämiä arvosteluja pääsee lukemaan kun klikkaa arvostelun päältä.

Markkinapaikkalla ja äpissä arvostelut löytyvät "arvostelut" otsikon alta listana. Arvostelun alla lukee minkä palvelun asiakas on arvostellut ja kuka on ollut tekijänä.

Miten asiakas voi jättää arvostelun?

Asiakkaalle tulee sähköpostiviesti ja ilmoitus puhelimeen arvostelun antamisesta. Ilmoitus puhelimeen tulee jos asiakkaalla on booksalon äppi ladattuna. Jos asiakas on varannut yhdistelmävarauksen avulla useamman palvelun, hän saa jokaisesta palvelusta oman arvostelupyynnön.

Tässä esimerkki miltä sähköpostiviesti näyttää:

Tässä esimerkki miltä ilmoitus näyttää äpin kautta:

Kun asiakas klikkaa ilmoituksen auki, hän pääsee ensin arvostelemaan salongin asteikolla 1-5 tähteä. Hän voi myös tarkastella varauksen tietoja klikkaamalla "katso varaustiedot".

Kun asiakas on arvostellut salongin, hän voi kirjoittaa käynnistään sanallisen palautteen. Asiakas voi myös lisätä maksimissaan kaksi kuvaa liitteeksi arvosteluun. Tämän jälkeen arvostelun voi julkaista "julkaise arvostelu"-napista.