Nettbetalinger

Instruksjoner for booksalons nettbetalinger. Betalingsmåten brukes på gavekort, forhåndsbetalinger og betalingslenker.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Nettbetalinger brukes på:

1. Gavekortbutikken på nett

2. Forhåndsbetalinger på bestillinger

3. Betalingslenker

Fordeler med forhåndsbetaling:

• Det er god kundeservice fordi mange ønsker å betale for bestillingen på forhånd, for eksempel for barna sine eller til og med av hygieniske årsaker.

• Kunden er mer forpliktet til å møte opp.

• Ingen risiko i en situasjon der kunden ikke kommer til timen.

• Større sannsynlighet for at kunden kjøper produkter, siden tjenesten allerede er betalt.

• Det er mer sannsynlig at kunden kommer tilbake for å bestille igjen fordi det var enkelt.

• Kundene dine kan velge om de ønsker å bruke forhåndsbetaling som betalingsmåte. Du kan imidlertid oppfordre kundene dine til å benytte forhåndsbetaling ved å gi rabatt på forhåndsbetalinger. Du kan angi rabattprosenten på: Innstillinger-> Innstillinger for nettbetalinger.

Betalingsbekreftelse i booksalon:

1. Betalinger må bekreftes med sterk autentisering. Både ved kjøp av gavekort, en betalingslenke eller en forhåndsbetaling. Sterk autentisering betyr å bruke en passordapplikasjon (id-app) eller tilgangskoder som er gitt av banken kunden bruker for å bekrefte betaling.

2. I noen tilfeller må betalingen bekreftes med en tekstmelding til enheten.

3. Disse alternativene avhenger av hvilken bank kunden bruker.

4. For hver bank vil du bli identifisert i bekreftelsestjenesten i henhold til instruksjonene.

5. Kunden bør være oppmerksom på å skrive inn riktig kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode.

6. For kombinasjonskort, pass på at du ikke skriver inn sikkerhetskode på baksiden av kortet i feil retning. På debetkort er sikkerhetsnummeret på baksiden av kortet og kortnummeret er enten på baksiden eller framsiden av kortet.

Mer detaljerte instruksjoner for nettbetalinger med kort kan finnes på bankenes egne nettsider.

Problemer med betalingen?

Hvis kunden har problemer med betalingen, er det lurt å sjekke følgende:

• Er kortnummeret skrevet inn riktig?

• Er kortets sikkerhetskode angitt feil på kombinasjonskortet?

• Er det nok saldo på kontoen for å dekke beløpet?

• Det er ingen restriksjoner på nettbetalinger, og jeg kan betale nettkjøp med kort?

• Har kunden gjennomført hele betalingen ved å logge inn og godkjenne betalingen med autentisering?

Betalingsmetoder for nettbetalinger

• På nettbetalinger er det mulig å bruke flere betalingsmetoder. Ved kortbetalinger på nett må kunden legge til kortinformasjon og autentisere seg gjennom banken sin.

I tillegg til kortbetaling på nettbetalinger er det også mulig å bruke følgende betalingsmetoder:

• Vipps

• Klarna Betal senere

• Klarna Del opp

• Apple Pay

• Trustly