Forhåndsbetalinger for nettbestillinger

Slik fungerer forhåndsbetalinger for bestillinger på nett som kortbetalinger

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Generell informasjon om forhåndsbetalinger på bestillinger

Som booksalon PRO-kunde kan du motta forhåndsbetalinger på nettbestillinger med den samme handelsavtalen som du har på din booksalon-betalingsterminal. Kunder kan velge å betale for sine bestillinger på bookingsiden eller via lenken i bestillingsbekreftelsen. Forhåndsbetaling på bestillinger fungerer også som en delbetaling av den utførte tjenesten i kassen, for eksempel når produkter eller tilleggstjenester legges til på bestillingen i etterkant. Du har også muligheten til å aktivere obligatorisk forhåndsbetaling.

Oppsett og innstillinger

Nettbetaling på salongens timebestilling og markedsplass (kommer senere) kan aktiveres og deaktiveres fra menyen Innstillinger -> Innstillinger for nettbetalinger. Vi anbefaler å aktivere nettbetaling på grunn av disse fordelene:

• Uteblivende oppmøte på forhåndsbetalte bestillinger er så og si lik null.

• Kundens forpliktelse til bestillingen er betydelig høyre når bestillingen er betalt.

• Med forhåndsbetalinger kan foreldre enkelt betale for barnets time på forhånd.

• Forhåndsbetaling er absolutt en hygienisk måte å betale på.

• Det er enklere å få mersalg, i tillegg til den forhåndsbetalte bestillingen når beløpet ved betaling ikke er så høyt.

• Undersøkelser viser at det er mer sannsynlig at kunder kommer tilbake når de har betalt på forhånd.

I innstillinger for nettbetalinger kan salongeier sette opp en rabatt % for forhåndsbetalinger for sine kunder.

Dette kan brukes for å oppmuntre kunder til å forhåndsbetale og dermed øke deres forpliktelse til bestillingen. Det er alltid kunden som bestemmer om de ønsker å forhåndsbetale, derfor blir sett på som god kundeservice å tilby forhåndsbetaling.

Obligatorisk forhåndsbetaling

Du har muligheten til å aktivere obligatorisk forhåndsbetaling, som betyr at kundene må forhåndsbetale når de gjør bestillingen. Dette kan være et bra alternativ for de som opplever mange uteblivelser, men vær oppmerksom på at dette kan minske antall bestillinger hvis kundene dine ikke er villige til å alltid betale på forskudd.

For å aktivere obligatorisk forhåndsbetaling, følg disse stegende:

1. Gå til "Innstillinger" -> "Innstillinger for nettbetalinger".

2. Under 'Salongens bookingwidget', deaktiver 'Tillat betaling på stedet'.

3. Lagre endringene til slutt.

Etter du har gjort dette vil forhåndsbetaling på nett være den eneste tilgjengelige betalingsmetoden for kunder som bestiller time gjennom bookingsiden, og dermed vil det være obligatorisk for kunden å betale på forhånd for å bekrefte bestillingen.

Betale for bestillingen

Kunder kan velge å betale for bestillingen på bestillingssammendraget eller via betalingslenken i bestillingsbekreftelsen. Betalingen kan gjøres ved å bruke kort som er spesifisert i handelsavtalen, det vil si de vanligste Visa og Master-kortene. Kortbetalinger er sikre og betalinger verifiseres alltid med sterk kundeautentisering, vanligvis av kundens nettbank.

Forhåndsbetalinger i kalender og salgsrapporter

Forhåndsbetalte bestillinger er merket i bookingkalenderen.

Betalinger for forhåndsbetalte bestillinger som ennå ikke er tatt til kassen og registrert som salg vises i Salg-menyen når du velger "Forhåndsbetalinger" som betalingsstatus.

Under transaksjoner kan du se under betalingsmetode betalinger som er utført med nettbetalinger og andre betalingsmetoder, som for eksempel kontakt og kortbetalinger utført med betalingsterminal.

Etter tjenesten er utført

Når den forhåndsbetalte tjenesten er utført, skal bestillingen tas som vanlig fra kalenderen til kassen. I kassen kan du enten godkjenne transaksjonen som den er eller du kan endre den ved å legge til produkter eller tilleggstjenester. Forhåndsbetalingen vil forbli som en delbetaling i kassen og du kan velge betalingsmetode for det resterende beløpet. Etter at bestillingen er gjennomført i kassen, vil salgene registreres som normalt i salgsrapporter og forhåndsbetalingen blir overført fra "Forhåndsbetalinger" til neste utbetaling.

Utbetalinger

Kortbetalinger på nett er direkte betalinger fra kunder til tjenesteleverandører i henhold til handelsavtalen, uten ytterligere mellomledd. Betalinger for ansatte som jobber på vegne av salongen utbetales til bedriftskontoen til salongen i henhold til salongens handelsavtale. Betalinger til selvstendig næringsdrivende/de som leier stol utbetales til deres bedriftskonto i henhold til deres handelsavtale, på samme måte som for betalinger fra betalingsterminal. Forhåndsbetalinger utbetales vanligvis på den neste virkedagen, dagen etter tjenesten er utført. Utbetalinger utføres på alle virkedager i året.

Her kan du finne mer informasjon om utbetalinger.