Betalingslenke

Instruksjoner for hvordan du bruker betalingslenker. (PRO-funksjon)

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Hva er en betalingslenke?

En betalingslenke er en nettbasert betalingslenke som kunden kan bruke uavhengig av sted og tid. Betalingslenken er en betalingsforespørsel med forfallsdato for et kjøp som sendes til kundens telefonnummer og/eller e-postadresse. Kunden kan gjennomføre betalingen ved å skrive inn for eksempel kortinformasjon på nettadressen du har sendt, og kan deretter gjennomføre betalingen. Betalingslenker har likheter og samme funksjonsmåte som en faktura, men inneholder ikke referanse eller fakturanummer.

Hvorfor bruke betalingslenke?

En betalingslenke er nyttig hvis en kunde har glemt lommeboken hjemme, en forelder ønsker å betale på vegne av barnet sitt, eller hvis du rett og slett ikke kan betale fysisk i salongen din. I disse tilfellene kan du bruke betalingslenken og enkelt sende den til kunder med bare noen få klikk.

Hvordan bruke betalingslenke?

1) I kassen, ved betaling, velg "betalingslenke" som betalingsmetode.

2) Fyll inn informasjonen som kreves for betalingslenken.

a. Angi ønsket forfallsdato eller bruk snarveien.

b. Velg om du vil sende betalingslenken på e-post eller SMS.

Det er også mulig å velge begge alternativene.

3) Send betalingslenken.

4) Når kunden klikker på lenken du har sendt, åpnes et betalingsskjema i nettleseren deres, som beskriver tjenesten som skal belastes og prisen.

Lenken kunden mottar ser slik ut:
(Bilder er foreløpig kun på engelsk)

5) Kunden åpner betalingslenken ved å klikke på "Betal nå".

a. Kunden ser et sammendrag og nedenfor kan de fylle inn kortopplysninger.

b. Kunden bekrefter betalingen.

6) Du vil bli varslet på e-post når betalingen er utført via betalingslenken.

Andre betalingsmetoder

I tillegg til kortbetaling er også disse betalingsmetodene tilgjengelig:

• Apple Pay

• Klarna Betal senere

• Klarna Del opp

• Vipps

• Trustly

Hvor finner jeg betalingslenkene?

Du kan finne betalte og ventende betalingslenker på "Salg" under "Transaksjoner".

Hvordan får jeg pengene fra betalingslenken?

Vi foretar utbetalingene normalt til din bankkonto, som avtalt, innen få virkedager.