Hjemmesidebygger
Instruksjoner for hjemmesidebygger

I denne artikkelen finner du instruksjoner for hvordan du bruker booksalons hjemmesidebygger og hvordan den ser ut.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Det er enkelt å bruke hjemmesidebyggeren fra booksalon, siden du kan administrere det selv fra booksalon-systemet.

Hvis du ikke allerede har en nettside, men gjerne kunne tenkt deg en, så kontakt oss gjerne via chatten.

Slik finner du hjemmesidebyggeren i systemet:

1. Gå til "Verktøy"

2. Klikk på "Hjemmesidebygger"

Administrering av hjemmesidebyggeren

Inne i hjemmesidebyggeren kan du sette opp hjemmesiden steg for steg ved å trykke på de forskjellige fanene:

Her kan du se de forskjellige valgene for oppsett av hjemmesiden:

Innstillinger

Ditt domene

• Hvis du allerede har et domene du vil bruke eller hvis du ønsker et nytt domene, kontakt oss via chatten ved å trykke på "start chat"

• Ellers vil du ha den ferdiglaget nettadressen som du kan se som en lenke nedenfor.

Eksterne API-nøkler

• Hvis du ønsker kan du inkludere API-nøkler du vil bruke på nettsiden din.

• API-nøkler er Facebook Pixel og Google Analytics-konto ID-nummer som lar deg spore trafikk.

• Disse må ikke legges til, men hvis du allerede har disse API-nøklene kan du legge dem til her.

Farger

• Du kan velge fargene du vil ha på hjemmesiden.

• Voit valita värin valmiiksi määritetyistä väreistä tai valita oman värin klikkaamalla kynän kuvaa. Du kan velge en farge fra de forhåndsdefinerte fargene eller velge din egen farge ved å trykke på pennikonet.

• Hvis du vil kan du velge to forskjellige farger for å skape en fargegradering eller to like farger, slik at det bare blir en farge.

• Til høyre er det en forhåndsvisning som du kan bruke for å teste de forskjellige fargekombinasjonene.

Info

Startskjerm

1. Vis salongens navn:

• Trykk på knappen hvis du vil at salongens navn skal vises på startskjermen (øverst på forsidebildet)

2. Salongens slagord:

• Skriv inn slagordet ditt eller en kort beskrivelse av salongen din.

3. Vis "Book nå-" knappen:

• Trykk på knappen hvis du vil legge til den på startskjermen. Når du trykker på "Book nå"-knappen på hjemmesiden, tar den deg direkte til din bookingside.

4. Vis "Om oss"-knappen:

• Trykk på knappen hvis du vil at den skal vises startskjermen. Når du trykker på knappen på startsiden kommer du automatisk til introduksjonsteksten om salongen som du kan legge til i et senere steg.

5. Hoved-/bakgrunnsbilde:

• Velg hovedbildet for å endre bakgrunnen etter ditt ønske. (Obs! Systemet vårt kan skalere bildet til riktig størrelse for hver enhet, men den anbefalte størrelsen er HD (1920x1080).)

Beskrivelse av salongen

• Overskrift til beskrivelsen: Skriv inn en overskrift for beskrivelsen av salongen.

• Beskrivelsestekst: Skriv en tekst om salongen eller tjenestene dine.

Team/Personale

• Under team/personale vil brukerne i salongen automatisk vises.

• Aktiver knappen over bildet for å markere brukerne du vil skal vises på hjemmesiden.

• Angi et navn for den ansatte som vil være synlig offentlig for kunder.

• Legg til en introduksjonstekst. Her kan du inkludere for eksempel utdanning og kompetanse.

Gavekort

Informasjonstekst gavekort

• Skriv en ekstra infotekst her om du ønsker, for eksempel om kjøp av gavekort eller en hyggelig invitasjon for å glede noen du er glad i med et gavekort.

Gavekortbutikk

• Du kan også velge hvordan gavekortbutikken skal vises på nettsiden. Alternativene er: "Integrert" eller "Som lenke".

• Integrert betyr en widget der kunden ikke blir omdirigert til et annet nettsted.

(Eksempel av integrert gavekortbutikk)

Booking

Booking: infotekst

1. Skriv inn ønsket informasjonenstekst for timebestillingen.

• I infoteksten kan du for eksempel skrive en påminnelse om å lese avbestillingsvilkårene og muligheten til å ringe salongen dersom et passende tidspunkt ikke ble funnet gjennom timebestillingen. Det kan kan du også for eksempel informere kunden om enkelte tjenester eller priser som krever konsultasjon.

Hvordan timebestillingen vil vises på nettsiden

• Du kan bestemme hvordan du vil at timebestillingen skal vises på hjemmesiden din.

Alternativene er:

1. Overlegg = en flytende Book nå-knapp

2. Integrert = integrert på hjemmesiden

3. Som lenke = kunden blir omdirigert til en ny side via en lenken for å gjøre en bestilling

4. Bestill via telefon = kunden må ringe for å gjøre en bestilling

Du kan velge alternativet som passer deg best. Du kan også velge farge på den flytende Book nå-knappen. Når kundene dine trykker på knappen blir bookingen åpnet på samme visning og side.

Aktiver booking for kjedebedrifter

Hvis du har mer en én salong og du ønsker å integrere kundebooking for kjedebedrift kan du aktivere denne knappen. Kundene vil da først kunne velge hvilken salong de vil gjøre bestillingen til.

Galleri

Vis galleri

• Klikk på knappen så den blir grønn, om du ønsker å legge til bilder på hjemmesiden din.

Galleri informasjonstekst

• Skriv inn en generell informasjonstekst for bildene du har lagt til. Hvis du for eksempel har en Instagram-konto for bedriften din, kan du nevne at flere bilder kan finnes der.

Legg til et nytt bilde og bildebeskrivelse

• Legg til bilder og skriv en bildebeskrivelse for hvert bilde. Du kan endre bildet ved å trykke på det.

Kontakt

Kontaktinformasjon tekst

• Skriv inn en tekst du vil bruke for generell kontaktinformasjon.

Vis salongens plassering på kartet

• Klikk på knappen så den blir grønn om du vil at plasseringen til salongen skal vises i kartvisningen på nettsiden din.

Vis kontaktskjema

• Hvis du ønsker å motta meldinger fra kunder i skjemaet, klikk på denne funksjonen. Dette vil aktivere en ny form for kommunikasjon med kundene dine.

Vis salongens telefonnummer

• Hvis du vil at salongens telefonnummer skal være offentlig på hjemmesiden, klikk på denne knappen så den blir grønn og skriv inn telefonnummeret i tekstfeltet.

Vis salongens e-postadresse

• Hvis du vil at salongens e-postadresse skal være offentlig på hjemmesiden, klikk på denne knappen så den blir grønn og skriv inn e-postadressen i tekstfeltet.

Prisliste

Prisene på tjenestene overføres automatisk fra systemet til hjemmesiden.

Vis prisliste

• Klikk på knappen så den blir grønn om du vil at prislisten skal vises på hjemmesiden.

Prisliste informasjonstekst

Sosiale medier

Legg til lenkene til dine sider på sosiale medier til på hjemmesiden din her.

Bunntekst overskrift

• Legg til en tittel nederst på siden. For eksempel "Følg oss på sosiale medier!"

• Der kan du legge til lenker til sosiale medier, som kundene kan trykke på for å gå direkte til bedriftens kontoer på sosiale medier.

• I tillegg til lenker til sosiale medier, kan du også legge til telefonnummer og e-postadressen til salongen.

Her er et eksempel for hvordan det ser ut på nettsiden:

Husk!

Forhåndsvisning

• Hvis du vil se hvordan endringene dine ser ut, kan du trykke på "forhåndsvisning"-knappen mellom endringene.

• Her er et eksempel av toppmenyen på hjemmesiden.

Lagre

• Husk alltid å lagre endringer for hvert trinn!