Aktiver tips

Instruksjoner for hvordan du aktiverer tips og automatisk tips på salongen din og hvordan du finner tips i salgsrapporter.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Noen steder kan servicegebyr etterspørres i form av tips i forbindelse med kjøp av tjenester og produkter. Noen ganger ønsker kunder å gi tips for godt utført arbeid eller utmerket service. I disse tilfellene kan du bruke tips-funksjonen i booksalon-systemet og ved å aktivere funksjonen vil du gjøre arbeidet i kassen bli mer effektiv.

Aktiver tips

1. Gå til "Innstillinger" og velg "Kasseinnstillinger"

2. Klikk på knappen ved "Aktiver tips", så den blir grønn

3. Flere alternativer inkluderer Aktiver mva på tips og/eller

4. Aktiver automatisk tips (legges til automatisk på kvitteringen)

→ Ved å klikke på knappene så de blir grønn, kan du bruke disse funksjonene

Du kan alltid endre og fjerne tips på kvitteringen ved betaling.

Legg til tips - i kassen

Du kan legge til tips manuelt på kvitteringen på følgende måte:

1. I kassen ved betaling klikk på "Legg til tips"

2. Du kan legge til tips i prosent eller beløp

3. Når du har valgt dette, trykk på "Legg til"

Etter at dette er gjort vil tips være inkludert i betalingen.

(Bildeeksempler:)

AUTOMATISK TIPS LEGGES TIL AUTOMATISK PÅ KVITTERINGEN

Du kan legge til automatisk tips ved å trykke på knappen "Aktiver automatisk tips", så den blir grønn i kasseinnstillinger:

1. Angi en automatisk tipsprosent

2. Du kan også angi et tilpasset navn ved å trykke på "Tilpasset navn for automatisk tips"

(Bildeeksempel)

Automatisk tips med tilpasset navn på kvitteringen:

Automatisk tips uten tilpasset navn på kvitteringen:

Salgsrapport for tips

Slik kan du se salgsrapporten for tips for din salong:

1. Gå til "Salg" → "Salgsrapporter"

2. Velg ønsket "Bedrift"

3. Angi periode/intervall

4. Klikk deretter på "Tips"

Mva på tips:

I salgsrapporter kan du også se mva fra kolonnen under Mva-beløp når du har aktivert tipsfunksjonen i kasseinnstillinger til "Aktiver mva på tips".