Tofaktorautentisering (2FA)

Her finner du instruksjoner for tofaktorautentisering i booksalon-systemet.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Sikkerhet

Hvis du ønsker kan du aktivere tofaktorautentisering på kontoen din. Dette betyr at når du logger inn i booksalon-systemet, må du oppgi en ekstra sikkerhetskode i tillegg til brukernavn og passord. Last ned en app som Authenticator eller Google Authenticator fra din appbutikk før du aktiverer det.

Instruksjoner for aktivering:

1. Logg inn i booksalon-systemet.

2. Velg "Personlig innstillinger" fra øverst i høyre hjørne.

3. Velg "Aktiver tofaktorautentisering."

4. Bruk en app for autentisering (for eksempel Google Authenticator) for å scanne QR koden som vises på skjermen og generer en kode.

5. Skriv inn koden i feltet i systemet.

6. Logg inn og ut av systemet for at innstillingen skal bli aktiv.

7. Ferdig!

Instruksjoner for deaktivering:

1. Logg inn i booksalon-systemet.

2. Velg "Personlig innstillinger" fra øverst i høyre hjørne.

3. Velg "Fjern tofaktorautentisering."

4. Skriv inn autentiseringkoden for å godkjenne deaktivering.

5. Logg inn og ut av systemet for at innstillingen skal bli aktiv.