Kampanjer
Markedsføringsverktøy (SMS)

I denne artikkelen kan du se instruksjoner og tips for hvordan du bruker vårt markedsføringsverktøy.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du informasjon om:

Hva er markedsføringsverktøyet?

Markedsføringsverktøyet kan brukes til å sende ulike kampanjer og markedsføringsmeldinger til dine kunder. Med hjelp av dette verktøyet kan du enkelt sende massemeldinger og spore kostnader, klikkrate og inntekter for kampanjen.

Video av markedsføringsverktøy

Hvordan bruke markedsføringsverktøyet

OBS!

• Brukere med rollen som Eier eller Antatt/Selvstendig/Læring med brukerrettighetene "Kan se kampanjer" kan opprette, endre og se kampanjer.

• Kostnaden for kampanjen din vil bli trukket fra neste utbetaling(er).

Hvordan opprette en ny kampanje

Du kan opprette en ny kampanje ved å trykke på knappen "Opprett SMS-kampanje" øverst i høyre hjørne.

Deretter vil du se en oversikt over kampanjen, der du kan angi et navn for kampanjen, som gjør det enklere å holde styr på de ulike kampanjene dine og hvor suksessfulle de har vært.

For å lage en kampanje må du gå gjennom disse fire stegene, en etter en.
De forskjellige stegene er SMS-innhold, Tidsplan, Målgruppe og Budsjett.

Steg 1: SMS-innhold

• Begynn med å legge til et navn som skal stå som avsender av SMS-meldingen. Vær oppmerksom på at det kan være maksimalt 11 tegn og det kan ikke inneholde mellomrom.

• Velg deretter om du vil inkludere en lenke til timebestillingen, gavebutikken, en tilpasset lenke eller om du ikke vil inkludere en lenke i SMS-en.

• Det siste du behøver å gjøre i det første steget er å fylle inn teksten som skal være i SMS-meldingen, og du kan se en forhåndsvisning av hvordan det vil se ut for kunden i ruten nedenfor. Når du skriver meldingen kan du også se antall SMS-meldinger det vil bli regnet som ut i fra hvor mange tegn du bruker.

Vær oppmerksom på at hvis du bruker emojis, teller det som mer enn ett tegn.

Trykk på "Velg", og så er du ferdig med det første steget!

Steg 2: Tidsplan

• I det andre steget kan du velge når SMS-kampanjen skal sendes. Det kan enten være så snart som mulig, som betyr rett etter du har opprettet kampanjen og trykket på "Lanser nå!" eller du kan planlegge en tid for fremtidig lansering ved å velge dato og tidspunkt for lanseringen.

Vær oppmerksom på at du kun kan sende meldinger mellom kl. 08:00-20:00 OG at budsjettet for kampanjen kan endres hvis du velger å sende den senere (avhenging av hvor mange kunder som matcher målgruppen din når den sendes, for eksempel).

Trykk på "Velg", og gå videre til det tredje steget!

Steg 3: Målgruppe

• I det tredje steget velger du en målgruppe for kampanjen din. I nedtrekksmenyen kan du velge mellom følgende alternativ:

• Alle kunder: Send til alle abonnerende kunder i kunderegisteret ditt.

• Bestilt en tjeneste: Her kan du velge en tjeneste som du tilbyr, og målgruppen vil bli valgt basert på kundene som har bestilt denne tjenesten tidligere.

• Egendefinert: Du kan velge tags som du har lagt til på kundene i kundekortet, for eksempel #VIP, i tillegg kan du også velge å ekskludere enkelte tags.

• Ingen bestillinger: Det siste alternativet er for kunder som ikke har noen bestillinger i en valgt tidsperiode, hvor du kan velge mellom siste måned, siste to måneder, siste tre måneder eller aldri.

Du kan også velge mer enn ett alternativ for å spesifisere målgruppen din ytterligere, for eksempel kunder som har bestilt "Dameklipp" hos deg tidligere, og som ikke har hatt en bestilling de siste to månedene.

Vær oppmerksom på at kundene dine kun vil motta SMS-meldingen om de matcher med målgruppen du har valgt og de har gitt tillatelse til å motta markedsføring på SMS fra deg på kontoen deres.

• Hvis du har valgt "Planlegg for fremtidig lansering" under "Tidsplan", kan du også velge når du ønsker at målgruppen skal velges. Det kan enten velges når du oppretter/lagrer kampanjen ELLER når SMS-en er planlagt til å sendes.

• Det kan være forskjeller hvis for eksempel en kunde har gjort en ny bestilling hos deg etter at du opprettet kampanjen, men før den skal sendes.

Når målgruppen er valgt kan du trykke på "Velg" og gå videre til siste steg.

Steg 4: Budsjett

• I det siste steget vil du se estimert pris for kundene du har valgt som målgruppe. Her kan du også tilpasse budsjettet ditt hvis du synes det koster for mye, eller hvis du først vil sende kampanjen til et mindre publikum.

• Hvis du velger "Totalt budsjett" vil alle kundene som matcher med målgruppen du har valgt motta SMS-meldingen.

• Hvis du velger "Tilpasset budsjett", vil systemet vise hvor mange kunder som matcher med målgruppen som vil motta den under "Beregnet rekkevidde" etter du har valgt budsjettet.

Når dette steget er ferdig er du klar til å sende kampanjen din!

Sende kampanjen din

Når du har opprettet kampanjen din vil du se et sammendrag av målgruppe, tid for lansering og forventet kostnad. Hvis du er fornøyd kan du trykke på "Lanser nå!" for å sende den.

• Hvis du har valgt "Så snart som mulig" vil den bli sendt etter at du har trykket på "Lanser nå!".

Vær oppmerksom på at det er en sikkerhetsforsinkelse på 2 minutter i tilfelle du har trykket på knappen ved en feiltagelse.

• Hvis du har valgt at kampanjen skal sendes senere vil den automatisk bli sendt på datoen og tidspunktet du har valgt.

Du kan også sende en test-SMS til deg selv før du sender kampanjen til kundene. Det kan du gjøre ved å trykke på "Send test-SMS" og fyll inn telefonnummeret ditt.

Det er gratis å sende en test-SMS.

Merk! Kundene kan ikke svare på kampanjemeldingen.

Etter du har sendt kampanjen

Etter du har sendt kampanjen din kan du følge med på resultatene i oversikten:

• Kostnad er prisen du betaler for kampanjen.

• Klikkrate viser hvor mange av kundene som har trykket på lenken i SMS.

• Inntekt viser hvor mye du har tjent på bestillingene som har blitt generert via SMS.

• Det er spesifisert som enten "Direkte" eller "Organisk".

• "Direkte"er inntekt som er generert fra når kunden har trykket på lenken i din SMS.

• "Organisk" betyr at kundene som har mottatt kampanjen har foretatt en bestilling, eller kjøpt et gavekort eller et produkt via sin konto innen 7 dager etter sending, men ikke direkte fra lenken i SMS-en.

Det vil også være mulig å sende e-poster med markedsføringsverktøyet i fremtiden!