Registrering och onboarding

Instruktioner över hur du skapar en profil och lägger till ett företag på booksalon, samt bjuder in anställda i systemet.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln hittar du information om:

Videoinstruktion över hur man skapar ett konto:

Skriftlig instruktion:

1. Registrering

Vi erbjuder ett gratis konto för alla de som är intresserade, vilket ger dig tillgång till flera användbara tjänster som ett online bokningssystem och ett kundregister. För att försäkra kontots säkerhet ber vi dig bekräfta ditt telefonnummer och din e-postadress då du skapar kontot.

• Skapa ett gratis konto här.

• Fyll i uppgifterna och välj ett starkt lösenord.

• Bekräfta ditt telefonnummer genom att ange ditt nummer och trycka på "Skicka verifieringskod".

• Ange koden som du fått via SMS och tryck på "Bekräfta koden".

• Bekräfta din e-postadress enligt instruktionerna. Du kommer att få ett bekräftelsemejl till din e-postadress med en länk till ditt booksalon-konto.

• Klicka på länken.

• Logga in på ditt Book Salon-konto.

Grattis! Nu har du skapat ett konto och är redo för det nästa steget.

2. Skapa en salong och lägg till tjänster

Följ instruktionerna och fyll i uppgifterna gällande ditt företag och din salong. Du kan ändra uppgifterna och bilderna senare.

• Lägg till öppettider och bilder på salongen

• Salongens bild kommer att synas på bokningssidan och bokningsbekräftelsen som skickas till kunden.

• Från "Min profil" kan du lägga till en personlig bild och presentationstext om dig själv, samt ett offentligt namn som syns i kundbokningen.

• Lägg till tjänster

• Aktivera de kategorier din salong erbjuder till grönt.

• Aktivera sedan de olika tjänsterna som erbjuds under varje kategori.

• Definiera pris och tidslängd för tjänsterna. Tjänster kan ändras senare.

• Du kan även lägga till en egen tjänst under valfri kategori, genom att trycka på "Skapa egen tjänst i kategorin".

• Spara, och fortsätt.

Tips: Genom att trycka på "Förhandsgranska", kan du se hur din tidsbokning med de valda tjänsterna ser ut för kunderna.

3. Anställda, hyrstolar och entreprenörer

Bjud in andra användare till salongen.

• Fyll i den anställdes eller entreprenörens e-postadress för att bjuda in dem i systemet.

• Ange deras rättigheter och roll i salongen.

• Du kan även ändra på inställningarna senare.

4. Kalenderinställningar

Definiera inställningarna både för din personliga kalender samt salongens allmänna kalender.

• Aktivera de funktioner du vill ta i bruk till grönt och fyll i de begärda uppgifterna.

• Du hittar dina personliga kalenderinställningar under ikonen uppe i högra hörnet av fönstret.

• Du kommer åt salongens kalenderinställningar under "Inställningar" i menyn till vänster.

5. Arbetsskift

Arbetsskift hittar du i menyn till vänster.

• Skapa skiften för anställda. Du kan definiera öppettider, semester och lediga dagar skilt för de olika anställda.

• Öppna kalendern för bokningar när du är klar genom att spara ändringarna.

6. Kalender och bokningar

Från "Kalender" i menyn till vänster, kan du lägga till raster och bokningar genom att trycka på den valda tidsluckan. Tidsluckornas längd kan du definiera i kalenderinställningarna.

PRO

Ta din tid och bekanta dig med gratisversionen av booksalon, och aktivera PRO-paketet ifall du vill ha mer mångsidiga funktioner som presentkort och betalterminal. Betalterminalen fungerar sömlöst med kassan, utan extra klick och krångel.

Obs! Då du tar i bruk betalterminalen ska du också fylla i ett handelsformulär, vilket du gör enkelt i booksalon systemet när PRO-paketet har blivit aktiverat. Ifall du vill att hyrstolar skall få utbetalningar på sina respektive konton, bör de också fylla i formuläret. Du kan lägga till ett obegränsat antal medarbetare och hyrstolar utan extra kostnad.