Hur gör man en återbetalning?

Den här artikeln förklarar hur du återbetalar en felaktig transaktion eller hur du korrigerar ett kvitto.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ibland kan det hända att du trycker på fel kvitto och debiterar tjänsten med fel information. Det enda sättet att rätta till det är då att återbetala transaktionen, helt eller delvis, och sedan skapa en ny transaktion med den korrekta informationen i kassan.

Såhär gör du en återbetalning:

• Gå till fliken Försäljning i menyn

• Hitta den återbetalningsbara händelsen och klicka på raden för att öppna den:

• Klicka sedan på Återbetala

• Ett popup-fönster öppnas. Där kan du välja alla produkter och tjänster som ska återbetalas.

• När du har valt de produkter och tjänster som ska återbetalas, tryck på knappen Återbetalning för att slutföra återbetalningen.

• Listan innehåller de återbetalade transaktionerna, som du kan öppna för att skicka eller skriva ut som ett kvitto på återbetalningen.

Om transaktionen genomfördes på fel sätt kan du göra en full återbetalning:

• Nu kan du gå tillbaka till kassan och göra transaktionen med rätt information.

Obs: Kunden behöver inte vara på plats i salongen för att återbetalningen ska kunna genomföras till kortet.

Tips: Återbetalningen kan även göras som presentkort.