Hur skapar man och ställer in skift/arbetstider?

Denna artikel förklarar hur du skapar eller redigerar skift samt hur du öppnar en kalender för bokningar.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gå till Arbetsskift från huvudmenyn och följande vy kommer att visas:

1. Välj den person vars skift du vill redigera/skapa.

2. Slå på önskade dagar genom att trycka på skjutknappen på höger sida (så att den blir grön) och justera start- och sluttid.

3. Kopiera: Du kan kopiera veckoschemat genom att klicka på "Kopiera". Klicka sedan på "Klistra in" i den vecka du vill kopiera skiftet till.

4. Standardskift: Om du vill kopiera ett skift för mer än en vecka klickar du på "Använd som standardskift" och anger hur många veckor framåt du vill använda schemat. Klicka sedan på "Lägg till" för att slutföra kopieringen.

Slutligen spara dina ändringar.

Tips! Under personens namn kan du se hur många timmar personen har arbetat under den treveckorsperiod som visas på skärmen.

Hantera skift direkt i salongens kalender

Om du snabbt vill stänga eller ändra längden på ett skift (via kalendern) kan du göra så här:

1. Gå till Kalender och klicka på "Visa tider utanför skiften"

2. Blå cirklar visas i början och slutet av skiftet från vilket skiftet kan förkortas eller förlängas genom att dra.

3. När du vill stänga skiftet helt och hållet från önskad dag börjar du med att dra cirkeln i början av skiftet till stängningstiden. Därefter frågar systemet om du vill stänga skiftet helt och hållet.

På jobbet-funktion

Om du använder denna funktion, kommer kalendern inte att visa en användare som inte har ett öppet skift den dagen. Detta förbättrar användbarheten av kalendern.

• I kalendervyn kan du välja mellan alternativen "Alla" eller "På jobbet".

• "På jobbet"-funktionen visar endast de medarbetare som är på jobbet den dagen i kalendern.