Ofta förekommande frågor
Såhär sparar du booksalons webbapplikation på din mobilskärm
Såhär sparar du booksalons webbapplikation på din mobilskärm

Hur man installera booksalon på telefonens startskärm (iOS och Android)

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Booksalon är designad för att fungera bäst med din Chrome-webbläsare. Läs mer om vilka enheter booksalon fungerar med och hur du skaffar Chrome. (på engelska)

Booksalon har för närvarande ingen mobilapp, men här är några tips för att få webbappen installerad på din telefon så att den finns på hemskärmen:

Instruktioner för iOS (iPhone):

1) Öppna först Chrome (eller den webbläsare du använder) - och gå till booksalon och logga in.

2) Kopiera hemsideadressen och gå tillbaka till hemskärmen på din telefon.

3) Ta fram sökfunktionen (genom att swipea med fingret nedåt från överst på skärmen).

4) Sök efter "Genvägar" och klicka på "+"-tecknet.

5) Klicka på "+Lägg till åtgärd"-knappen och sök efter "Chrome" och välj "Öppna webbadresser i Chrome".

6) Klistra sedan in länken du kopierade i steg 2, efter "Öppna".

7) Öppna menyn från den övre delen av skärmen. Ge genvägen ett namn, välj vilken ikon du vill ha och välj sedan “lägg till på hemskärmen”.

8) Du är Färdig!

Vänligen observera att screenshotsen är från iOS-versionen 16.0.2 från oktober 2022. Det kan finnas vissa skillnader i äldre och nyare versioner. Om du behöver mer hjälp får du gärna kontakta oss.

Instruktioner för Android (Samsung, Huawei, etc.):

1. Gå till den här sidan i telefonens webbläsare https://admin.booksalon.se/auth/login

2. Tryck på menyn i det övre högra hörnet. Om du använder en annan webbläsare än Chrome finns denna funktion ofta i menyn längst ner (3 rader).

3. Välj "+ Lägg till på startskärmen". Följ instruktionerna för att bekräfta åtgärden.

4. Så där, nu är booksalons hemsida lagrad på telefonens skärm.