Avbokningspolicy för kunder

Information om hur du fastställer en avbokningspolicy och hur du kommunicerar den till kunderna.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Ange önskade avbokningsregler/avgifter:

1. Välj "Inställningar" i den vänstra menyn.

2. Tryck sedan på "Salongens kalenderinställningar".

• Under "Avbokningsregler" kan du ange hur många timmar (innan bokningen börjar) du vill att det ska vara möjligt för kunderna att avboka eller ändra bokningen.

3. Du kan sedan ställa in önskad avbokningsavgift genom att aktivera knappen.

• Ange önskad procentsats (%) av det totala beloppet för bokningen som du vill ta ut som avbokningsavgift.

4. Dessa alternativ visas automatiskt för kunden på bokningssidan, baserat på de regler som fastställts. Se bilden nedan för att se hur kunden ser det:

Notera! Kom ihåg att du kan informera om avbokningsvillkoren genom att lägga till ett eget meddelande eller information i e-postmeddelandet vid bokningsbekräftelsen. Du kan ställa in detta i salongens kalenderinställningar.

Du kan också lägga till avbeställningsvillkor separat i onlinebokningen.Det är bra att informera kunderna om din avbokningspolicy samtidigt som de gör bokningen.

• Om kunden är medveten om avbokningspolicyn hjälper det att undvika att kunderna inte kommer att dyka upp.

• Du kan också göra en ny bokning i tid för att ersätta den inställda bokningen.

Kom ihåg:

1. Tänk noga över hur många timmar innan ditt företag tillåter kunderna att göra avbokningar och hur stor andel som ska debiteras för uteblivna besök eller sent avbokade bokningar.

2. Se till att det är tydligt för kunden under bokningsprocessen och att de accepterar den avbokningspolicy som du har fastställt.

Hur avbokar kunden en bokning?

Kunden kan avboka från bokningsbekräftelsen (e-post) genom att klicka på knappen "Ändra din bokning". De kan också logga in på sitt konto om du har bjudit in dem som kund i din Salon och se sin bokningshistorik för att ändra eller avboka sin bokning.

Avbokning endast via telefon

Du har möjlighet att ställa in dina inställningar för bokningsbekräftelsen så att kunderna informeras om att det endast är möjligt att avboka sin bokning via telefon. Detta kan du ställa in genom att gå till "Salongens kalenderinställningar" och aktivera knappen till vänster om "Tillåt redigering och avbokning av bokningar endast via telefon" (se bilden nedan).