Betallänkar

Instruktioner om betallänkar och hur du använder dem.

I denna artikel hittar du info om:

Vad är en betallänk?

En betallänk är en onlinebetalning som tillåter kunden att göra en betalning oavsett plats och tid. Det är en betalningsförfrågan med ett förfallodatum för ett köp som skickas till kundens telefonnummer och/eller e-postadress. Kunden ombes att genomföra betalningen genom att till exempel fylla i sina kortuppgifter i webbadressen som de skickats till och bekräfta betalningen. En betallänk har en liknande process som en faktura, men de innehåller ingen referens eller fakturanummer.

Varför använda en betallänk?

En betallänk är praktisk om en kund har glömt sin plånbok hemma, en förälder vill betala för sitt barn, eller om du helt enkelt inte kan göra betalningen fysiskt på din salong. I dessa fall bör du använda en betallänk som du skickar till dina kunder så att de kan genomföra betalningen med några få klick.

Hur använder man betallänken?

1) I kassan väljer du vid betalning "Betallänk" som betalningsmetod.

2) Fyll i de uppgifter som krävs för betallänken.

a. Ställ in önskad förfallodag eller använd en genväg.

b. Välj om du vill skicka betallänken via e-post eller SMS.

Båda alternativen är också tillgängliga.

3) Skicka betallänken.

4) När kunden klickar på länken som du har skickat till dem öppnas ett betalningsformulär i deras webbläsare som anger vilken tjänst som ska debiteras och priset.

Länken kunden får ser ut så här:

5) Kunden öppnar betallänken genom att klicka på "Öppna betallänk".

a. Kunden fyller sedan i formuläret med sina kortuppgifter och ser en sammanfattning av betalningen.

b. Kunden bekräftar betalningen.

6) Du kommer att meddelas via e-post när betalningen är gjord via betallänken.

Hur följer jag betallänkar?

Du kan hitta betalda och väntande betallänkar under "Försäljning" och "Betalningsmetod"-fliken.

Hur får jag pengarna från betallänken?

Vi gör normalt betalningarna till ditt bankkonto, enligt överenskommelse, inom ungefär en arbetsdag.