Salongsinställningar och online bokning
Synlighet på webben för salongen och onlinebokningen

Tips för att öka synligheten för din hemsida och onlinebokning. Så här lägger du till onlinebokningen till olika medier och på webben.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du information om:

Här hittar du tips och instruktioner för sociala medier, hemsidor och Google. Dina kunder kommer att kunna hitta dina tjänster mer effektivt när du har lagt till din onlinebokning till olika ställen på internet. Tänk på att sökmotorer kan fungera mer effektivt när ditt salongs namn har samma format överallt. Dessutom ökar samma namn kännedomen om ditt företag/varumärke.

Läs kanalspecifika tips:

Online bokning - webbplats

1) Om du redan har en befintlig webbplats, så lägger du till booksalons bokningsfunktion på din webbplats på följande sätt: Gå till sidan "Verktyg" i booksalon → "Lägg till tidsbokning eller presentkortsbutik på ditt företags webbplats" (som på bilden).

2) Om du inte har någon webbplats och bara kan använda onlinebokningssidan, kopiera den korta webbadressen för din onlinebokning från booksalon och placera den på önskat ställe, till exempel på din profil på olika sociala medier. Detta görs genom att gå till "Verktyg" → "Kortadresser" (som visas på bilden).

3) Du kan också enkelt, snabbt och billigt skaffa en hemsida från booksalon. Du kan be om mer information i chatten.

Bokningsknapp för webbplats

1) Bokning - knapp

2) Överlagring, flyter på webbsidan = flytande "Boka nu" - funktion på sidan (Följer besökaren på webbsidan)

3) Inbäddad onlinebokning

Instruktioner för att installera dessa samt tillval hittar du under "Verktyg" i booksalon under "Lägg till tidsbokning eller presentkortsbutik på ditt företags webbplats":

Tips! Vi rekommenderar att du använder en "Boka nu"- knapp/funktion med överlagring, flyter på webbsidan. På så sätt kan en kund på vilken flik som helst på din webbplats boka en tid via din knapp.

Exempel på "Boka nu"-knapp:

Allmänna tips för webbplatser:

• Kontrollera att innehållet på din webbplats är av hög kvalitet, uppdaterat och korrekt skrivet.

• Synlighet i sökmotorerna förbättras när du investerar i innehållet i din text, där du kan beskriva mer om dina tjänster och svara på frågor från din målgrupp.

• Du kan använda sökord som är relaterade till din salong i ditt innehåll, som "Kosmetolog, Stockholm". På det sättet kommer din synlighet att förbättras.

Boka nu-knapp och andra länkar på sociala medier

Lägg till den direkta "Boka nu"-knappen och bokningslänkar till din onlinebokning och salong på dina Facebook- och Instagram-sidor.

1) Instagram

1. Gå till din profil

2. Ändra profil

3. Lägg till en kortadress för din bokning eller webbsida på "webbplatsen"

4. Klart!

Du kan bara lägga till en länk här, om du vill ha fler länkar kan du aktivera tjänsten linktree, som finns på internet.

2) Facebook

1. För att skapa en länk till din webbsida i ditt företags Facebook-konto, gå till "Inställningar"

2. Klicka på "Sidoinformation"

3. Gå till "Om"

4. "Webbplats": placera en länk till din webbsida eller onlinebokning här.

Boka nu-knapp på sociala medier

Du kan lägga till knappen "Boka nu" på ditt företags Facebook och Instagram om du har ett företagskonto. Här är instruktioner.

Allmänna tips för sociala medier:

• Dra fördel av lokal platssynlighet i dina inlägg genom att använda #hashtag med din plats och genom att lägga till din företagsplats från funktionen "Lägg till plats".

• När du annonserar din online bokning, tillgängliga tider eller nya tjänster på sociala medier, kom alltid ihåg att lägga till eller berätta vart kunder kan göra bokningen till exempel "länk i bio"

• Skapa ditt eget varumärke och personligt innehåll och var alltid lättillgänglig.

• Gör videor också. De engagerar människor bättre.

Google

Förbättra synligheten på Google med en kostnadsfri företagsprofil. Detta hjälper dina kunder att nå dig och ditt företag bättre på Googles sökmotor och kartor.

Du kan också spåra hur aktiva dina kunder har varit med att klicka på din hemsida, ringa ditt företag, eller hur ofta de gör bokningar genom Google.

• I din profil kan du hitta alternativet "Set up booking”.

• Välj ”Add a link”.

• Lägg till kortadressen för din bokningssida.

• Och klicka på ”save” för att spara.