Andra kalenderinställningar
Hur använder man Book Salons kalender?

Här kan du läsa hur du lägger till semester, raster eller anpassad status i kalendern, samt användning av tider utanför arbetsskiftet.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

När du vill använda kalendern utanför skiften gör du på följande sätt:

1. Du måste aktivera "visa tider utanför skiften" i kalendern.

1. När "Visa tider utanför skiften" är aktiverad för den dagen kommer det att vara möjligt att lägga till kalenderposter för hela dagen.

2. För att inte vara synlig 24 timmar om dygnet kan du göra justeringar i dina personliga kalenderinställningar med funktionen "Dölj nattider"

I videon nedan kan du se hur du skapar tider utanför arbetsskiftet. I det här exemplet kan kunder göra bokningar från kl. 10.00, men du kan lägga till bokningar eller raster från kl. 08.00.

Hur använder man Book Salons kalender utanför arbetsskiftet?

Du kan enkelt lägga till semester eller annan frånvaro under fliken "Arbetsskift" Dessa inställningar varar hela dagen.

Semester eller anpassad status anges under arbetsskift:

Om du vill ställa in kortare frånvaro eller raster kan du ställa in dem direkt från din salongskalender. Se videon nedan för att ställa in dina egna raster etc:

Rast, anpassad status från kalender:

Lägga till eller ta bort en upprepande rast

Om du vill lägga till en upprepande rast eller uppgift på vissa tider, kan du göra det såhär:

Lägga till upprepande rast

1) Välj tiden där du vill lägga till en rast eller uppgift i kalendern.

2) Välj den önskade upprepningsfrekvensen genom att klicka på pilen till höger om "Upprepas inte"-knappen.

3) Välj en titel för rasten/uppgiften.

4) Välj längden på rasten/uppgiften och klicka på "Lägg till".

5) Detta är hur du enkelt kan lägga till upprepande raster i din kalender.

Ta bort upprepande rast

1) I kalender, välj den önskade rasten och klicka på "Ta bort".

2) Välj om du vill ta bort endast den rast du har valt eller även kommande raster.

På jobbet-funktion

Om du använder denna funktion, kommer kalendern inte att visa en användare som inte har ett öppet skift den dagen. Detta förbättrar användbarheten av kalendern.

• I kalendervyn kan du välja mellan alternativen "Alla" eller "På jobbet".

• "På jobbet"-funktionen visar endast de medarbetare som är på jobbet den dagen i kalendern.

Kalenderikoner

Högst uppe i kalendern hittar du en liten guide över hur du läser kalenderikonerna som visas på bokningar i din kalender.

De visas när du har en ny bokning, eller om till exempel någon har skrivit ett meddelande till dig när de gjorde bokningen, eller om de har förbetalt den.

Du kan se de ikoner som gäller för bokningen i din kalendervy: