Hur man gör en ombokning

Du kan göra en ombokning genom att dra den till den nya valda tiden eller genom att välja funktionen ändra bokning.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Instruktioner på datorn:

• Flytta bokningen till samma vecka genom att dra den

Du har möjligheten att flytta bokningen genom att dra den genom att klicka på och hålla nere musknappen och sedan dra bokningen till den tid du vill ha.

1) Klicka på och håll nere bokningen med musknappen tills du märker att den "hoppar ut" från den nuvarande tiden. Håll nere musknappen och dra bokningen till den nya tiden du vill ha i veckovyn. Den nya tiden som du drar bokningen till bekräftas i blått. Efter det släpper du musknappen och lämnar bokningen på den nya tiden.

2) Du klickar på knappen "Ja" när systemet frågar om bokningen ska flyttas, och du kan välja att skicka eller inte skicka en notifiering till kunden om tidsändringen.

3) Efter det är bokningen flyttad till tiden du vill ha. ✅

• Flytta bokningen till en annan vecka

Denna funktionen fungerar i situationer när bokningen behöver flyttas till en annan vecka.

1) Klicka på bokningen och skrolla sedan ner på bokningskortet och klicka på knappen: "Ändra bokning".

2) Klicka på penn-ikonen under "Tid".

3) Välj det datum och den tid som du vill flytta bokningen till. Du kan klicka vidare till veckor eller till och med månader framöver om du vill skjuta fram bokningen en längre tid.

• Förläng eller förkorta bokningstiden

När du klickar på en bokning kan du också förlänga eller förkorta bokningen från cirklarna med två linjer i dem på varje ände av bokningen till tidigare eller senare.

• Tips! Vårt system fungerar bäst med Chrome.

Se videon nedan hur man redigerar en bokning:

Hjälp med mobilversionen:

Med mobilversionen kan du flytta bokningen till samma vecka på ett annat sätt:

1) Du klickar på och håller nere bokningen som du vill flytta. Efter det väljer du dagen och tiden genom att klicka på tiden du vill flytta bokningen till.

2) Du klickar på knappen "Ja" när systemet frågar om bokningen ska flyttas, och du kan välja att skicka eller inte skicka en notifiering om tidsändringen till kunden.

3) Efter det kommer bokningen flyttas till den tiden du ville ha.✅

Den mobila versionen fungerar annars på samma sätt som på datorn när det kommer till att flytta bokningen till en annan vecka, och förlänga eller förkorta tiden.