Sociala medier
Hur lägger jag till tidsbokning på Facebook- och Instagram-konton?
Hur lägger jag till tidsbokning på Facebook- och Instagram-konton?

Instruktioner för hur du får ditt bokningssystem kopplat till Boka nu -knappen på sociala medier genom booksalon.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Företagskonto på Facebook och Instagram, samt dess fördelar

Allt fler kunder letar efter tjänster via sociala medier som Facebook och Instagram, och därför är det viktigt att lägga till möjligheten för direkt tidsbokning även på dessa kanaler. Det finns två sätt att gå till väga: antingen kan du länka tidsbokningen direkt från plattformen för sociala medier, eller genom booksalon-tjänsten. Vi vägleder dig här i det senare alternativet.

Först behöver du ett företagskonto på sociala medier

Du kan länka tidsbokningen till en Boka nu-knapp på din Facebook-sida, ifall du har ett gratis Facebook Business Manager-konto för ditt företag.

Du kan länka tidsbokningen till en Boka nu-knapp på din Instagram-sida ifall du har ett gratis företagskonto på Instagram.

Då du har de nödvändiga företagskontona, kan salongens admin länka tidsbokningen på booksalon

1. Öppna "Verktyg" då du är inloggad på booksalon: Book Salon Admin

2. Klicka på "Lägg till tidsbokning på din salongs Facebook- och Instagram-sida".

3. Välj vare sig ditt konto på sociala medier är kopplat till en affärsplats eller ett företag med flera salonger.

4. Tryck på "Anslut", så omdirigeras du till Facebooks inloggningssida.

5. Logga in på det företagskonto du vill lägga tidsbokningen till.

6. Följ instruktionerna.

7. Du kan samtidigt lägga till tidsbokning på ditt Instagram-konto ifall det finns under samma företagskonto som Facebook. Du kan även hoppa över det här steget genom att välja "Skip".

Grattis! Boka nu-knappen omdirigerar nu kunderna till din bokningssida, och du kan därmed ta emot bokningar även via Facebook och Instagram.

Obs. Ifall du redan har i bruk en tidigare funktionsknapp och länkningen av någon orsak inte lyckas, rekommenderar vi att du först tar bort den tidigare knappen och sedan försöker igen.

TIPS: Du kan även lägga till en länk till din bokningskalender på Facebook-sidans infoavsnitt under "Om", samt göra en fast posting där du lägger till en länk till tidsbokningen. Du kan lägga till en länk även på din Instagram-bio.