Presentkort som återbetalning

Du kan enkelt skapa ett presentkort som återbetalning för en kund (presentkort som återbetalning).

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Presentkort som återbetalning

Om du vill återbetala en kund med ett presentkort som innehåller ett visst värde kan du följa dessa steg.

Så här skapar du ett presentkort utan kostnad:

• Gå till "Verktyg" och välj "Presentkort".

• Klicka på "Importera befintligt presentkort"

• Välj en egen unik presentkortskod för kortet som du använder senare när du använder presentkortet i betalningsfasen.

• Ange det belopp som ska återbetalas till presentkortet och även informationen om mottagaren av presentkortet.

• På så sätt kan presentkortet skapas utan att behöva sälja presentkortet separat och ha en separat transaktion i försäljningsrapporterna.

När du importerar presentkortet till systemet på detta sätt kommer den inte att ses som en försäljning i försäljningsrapporterna, även om du anger det begärda beloppet.