Booksalon betaltjänster

Booksalon erbjuder betaltjänster till booksalon PRO-användare. I den här artikeln tittar vi närmare på hur du kommer igång.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Booksalons betaltjänster

Inkluderar:

• Betalterminal som är smidigt integrerad med kassasystemet för att ta emot kortbetalningar

• Förskottsbetalningar: en säker och enkel möjlighet för kunder att betala bokningar online redan vid bokningstillfället

• Betalningar: överföring av betalningar till säljare

• Aktiverad för flera företagare: alla företagare kan använda samma betalterminal, men betalningar krediteras direkt till varje företagares egna konto

Beställningsformuläret ser ut såhär:

Process för verifiering av kunder och godkännande av konton

För att vi ska kunna godkänna dig måste vi verifiera dig. När vi har verifierat dig kan vi skicka en betalterminal till din salong.

När du har beställt PRO kommer du nästa gång du loggar in i Book Salon-systemet att hitta en länk högst upp på sidan. Denna måste fyllas i innan vi aktiverar betalterminalen. På grund av verifieringssyften kommer du att bli ombedd att ladda upp dokument för v.erifiering.

innan du börjar rekommenderar vi att du har en kopia av:
1. Ditt ID
2. Ett bankutdrag. Dokumentet måste visa bankens namn eller logo, datum, ägaren av kontot och kontonumret. (Alternativt kan du verifiera din bankinformation via en tredjepartstjänst. Läs mer under 2. Bankinformation.)

Instruktioner för verifiering

1. Företagsinformation:

• Lägg till officiell information om ditt företag här. Var noga med att du lägger till registrerat företagsnamn, företags-ID och adress.

• Vid behov ber vi dig ladda ner ett dokument om företagets existens.

2. Bankinformation:

2.1. Välj verifieringsmetod

A - Verifiera snabbt med en leverantör
B - Ange bankinformation manuellt

Metod A - Verifiera snabbt med en leverantör

1. Välj bankens land och klicka på "Starta"

2. Välj din bank från alternativen

3. Följ instruktionerna som visas på skärmen

Metod B - Ange bankinformation manuellt

• Fyll i ditt bankkonto (IBAN) och ladda upp ett dokument som bekräftar att bankkontot tillhör dig. Vi behöver ett dokument för att verifiera kontot eftersom vi kommer att skicka utbetalningarna till detta bankkonto.

3. Företagsägare

• Vi behöver identifiera dig, ange därför dina uppgifter här.

• Ladda också ner dokumentet som bekräftar din identitet enligt instruktionerna.

• Bekräfta och ställ in rollerna genom att "Redigera" (bild).

• I de flesta fall måste du tilldela alla dessa roller under dina egna personuppgifter (läs mer nedan från 3.1)

3.1 Lägg till roller: tilldela roller som ägare, controller och undertecknare

När du har klickat på "Redigera" klickar du på "Roll".

• Ange personuppgifter för minst två av följande personer:

-Den person som är behörig att underteckna (signatur) och

-Den person som fattar viktiga affärsbeslut eller äger 25% eller mer av ditt företag (Controller).

• I de flesta fall är detta samma person som ägaren.

Om du har några frågor kan du kontakta oss via chatten, så hjälper vi dig. Du hittar vår chatt i det nedre högra hörnet.

Sammanfattning av dokument som behövs

ID-verifiering:

- Giltig legitimation (pass, körkort eller ID-kort) måste innehålla samma namn som i booksalon-systemet och vara i originalfärg.

• Ha separata filer för fram- och baksidan av ID-handlingen (endast av ID-kort eller körkort).

Bankutdrag (valfritt)

Bankutdrag måste laddas upp om du valde metoden "Ange bankinformation manuellt" för att verifiera ditt bankkonto. Läs mer under 2. Bankinformation.

• Kontoinnehavarens namn. Detta måste överensstämma med det juridiska företagsnamnet, handelsnamnet (under vilket salongen bedriver sin verksamhet) eller namnet på den person som bedriver verksamheten.

• IBAN-nummer.

• Datum för utfärdande av dokumentet, vilket måste ligga mindre än 12 månader tillbaka i tiden.

• En indikator på att dokumentet utfärdats av en bank, t.ex. bankens namn, en banklogotyp eller ett bankspecifikt typsnitt.

Ytterligare verifiering (Efterfrågas vid behov):

I vissa fall kan vi behöva be dig att verifiera ditt företag med ett dokument från företagsregistret. Registreringsdokumentet måste vara:

• Utfärdat av en tillförlitlig, oberoende källa, t.ex. det nationella handelsregistret i det land där företaget är registrerat.

• Utfärdat inom det senaste året, eller innehåller en underskrift och en redogörelse för verksamheten med ett datum som inte är äldre än ett år.