Aktivera dricks

Instruktioner över hur du aktiverar dricks och automatisk dricks samt var du hittar dricks på försäljningsrapporter.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

På vissa ställen kan tjänsteavgifter önskas i formen av dricks utöver köpet av tjänster och produkter. Ibland vill kunder dricksa för att du har gjort ett bra jobb och gett fantastisk service. För detta kan du använda dricksfunktionen genom booksalons system, och genom att aktivera funktionen går det snabbare i kassan.

Aktivera dricks

1. Gå till "Inställningar" och välj "Kassainställningar".

2. Aktivera knappen (så den blir grön) jämte "Aktivera dricks".

3. Ytterligare val inkluderar "Aktivera moms för dricks" och/eller
    "Aktivera automatiska dricks (läggs automatiskt till på kvitton)"

→ Om du vill använda dessa funktioner ska du aktivera knappen (så den blir grön) jämte funktionen du vill aktivera.

Du kan alltid justera eller ta bort dricksen från kvittot i kassan.

Lägg till dricks - kassa

Du kan alltid lägga till dricksen manuellt till kvittot genom att göra följande:

1. I kassan, klicka på "Lägg till dricks".

2. Här kan du välja om du vill att dricksen ska vara procentbaserad eller en fast summa.

3. Efter att du har valt detta, klicka på ""Lägg till".

Efter det kan betalningen för summan inklusive dricksen göras.

(Bildexempel:)

Automatisk dricks tillagd till kvitto

Du kan aktivera automatisk dricks genom att klicka på den gröna knappen "Aktivera automatiska dricks (läggs automatiskt till på kvitton)" i kassainställningarna:

1. Ställ in en procentsats för den automatiska dricksen.

2. Du kan också ställa in ett anpassat namn genom att klicka på "Anpassat namn för automatiska dricks".

(Bildexempel)

Automatisk dricks med anpassad titel på kvitto:

Automatisk dricks utan anpassad titel på kvitto:

Försäljningsrapport för dricks

Såhär kan du se din salongs försäljningsrapport för dricks:

1. Välj "Försäljning" → "Försäljningsrapporter".

2. Välj önskat "Företag".

3. Ställ in period/intervall.

4. Klicka sedan på "Dricks".

Moms på dricks:

I försäljningsrapporten kan du också se momsen från skattesbeloppskolumnen när du har aktiverat knappen för "Aktivera moms för dricks" i kassainställningarna.