Kundregister

Denna artikel beskriver hur du hanterar kundregistret, kundkortet och hur du laddar ned kundregistret.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Var kan jag hitta kundregistret?

Du kan hitta kundregistret under "Kunder".

Alla salongens kunder kan hittas under salongens medarbetare i kundfliken. Under varje medarbetare är kunderna som har haft en bokning hos den medarbetaren.

Sök efter en kund

Du kan söka efter kunder med flera olika sökalternativ, så som namn, telefonnummer eller e-post. Du kan också sök efter bokningstider eller kolla vilka kunder som inte har haft bokningar vid tidpunkten du har ställt in.

Kunder som har gett tillåtelse för marknadsföring kan också ses i sektionen: "Marknadsföringstillstånd" genom att välja valet "E-post" och/eller "SMS".

Kundbeteckningar

Kunder kan delas upp i olika kategorier genom beteckningar. Beteckningar gör det lätt att söka efter kunder med en specifik beteckning och ladda ned filer av en grupp av dem. Det kan finnas olika beteckningar för olika syften.

Om du vill lägga till dina egna beteckningar för stammiskunder ska du först skapa skapa din beteckning i sektionen "+ Skapa beteckning" med ditt val av namn.

Till exempel: "Ninas kunder".

Kundinformation

Kundens information kommer sedan att visas med de önskade sökalternativen.

Utöver grundläggande kundinformation finns det information över vare sig kunden:

• Har ett booksalon-konto

• Gett tillstånd för marknadsföring via e-post och/eller sms

• Vilket datum de registrerades = "Tillfogad".

• Kundens totala utgifter.

I sektionen för "Totala utgifter" kan du se kundens totala utgifter och totalt hur mycket de har spenderat på tjänster och produkter i din salong.

Lila ikon

Detta märke indikerar att kunden har valt alternativet i raden ovan.

Mer: kundkort, ändra, radera

Genom att klicka på de tre punkterna under "Annat"-sektionen får du tillgång till följande inställningar:

• Skicka inbjudan

Du kan bjuda in en kund till att skapa ett Book Salon-konto som kund hos din salong.

• Kundkort

Du kan se kundens kundkort som har: Nästa bokning, bokningshistorik och kundens uppgifter. information.

• Ändra

Du kan ändra kundens kontaktinformation och anteckningar.

• Radera

Du kan radera kunden från ditt register.

Kundkort

Om du klickar på kundens namn i listan så öppnas kundkortet.

Kundkortet inkluderar:

Om du använder den nyaste versionen av booksalon (lanserad dec 2022):

1) Nästa bokning

Information angående kundens nästa bokning visas när kundkortet öppnas. Om det inte finns någon öppen bokning så visas den senaste bokningen.

2) Historik

Historiken visar total summa spenderad av kunden, antalet besök, genomsnittligt spenderande per besök, genomsnittlig tid per besök, och tidsintervall mellan besöken.

Den visar även sammanfattningar över kundens tidigare besök så väl som framtida bokningar, och inkluderar tid, tjänster och produkter, pris och vem som har utfört tjänsterna.

3) Kund

Under kund-fliken visas telefonnummer, e-post, adress, anteckningar och eventuella beteckningar.

Du kan också ställa in en lojalitetsrabatt för kunden som alltid automatiskt dras av i Kassan.

Om du använder den äldre versionen av booksalon:

1) Nästa bokning

Information angående kundens nästa bokning visas när kundkortet öppnas. Om det inte finns någon öppen bokning så visas den senaste bokningen och den genomsnittliga bokningsfrekvensen.

2) Historik

Historiken visar sammanfattningar över kundens tidigare besök så väl som framtida bokningar.

Det inkluderar tid, tjänster och produkter, pris och vem som har utfört tjänsterna.

3) Kund

Under kund-fliken visas telefonnummer, e-post, adress, anteckningar och eventuella beteckningar.

Ladda ned kundregister

Du kan ladda ned kundregistret som en fil till din enhet från den övre högra hörnan under "Exportera kunder". Den är jämte en knapp för "+Lägg till ny kund", där du kan lägga till nya kunder till registret om du vill.

Från "Exportera kunder"-sektionen kan du välja vilken kundinformation du vill ladda ned.