Kontanthantering

Du kan göra insättningar och notera kontantuttag från booksalons sida för Försäljning - Kontanthantering.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Om du vill hålla koll på dina kontanter och få rapporter ska du aktivera kontanthantering från Kassainställningar. Efter att det är gjort kommer Kontanthanteringsfunktionen att synas på försäljningssidan under fliken som heter "Kontanthantering".

Såhär aktiverar du Kontanthantering:

1. I menyn på den vänstra sidan väljer du "Inställningar" och sedan klickar du på "Kassainställningar".

2. Under rubriken "Kassainställningar" klicka på knappen till vänster om "Aktivera kontanthantering" för att aktivera funktionen (den blir grön)

3. Klicka sedan på "Spara".

Såhär fungerar Kontanthantering:

Kontanter kan sättas in (1.) och tas ut (2.) för varje företag genom att använda nedan steg.

Sätta in och ta ut kontanter

1. Välj personen och företaget som du vill ska sätta in eller ta ut kontanter.

2. Fyll i kontantsumman.

3. Lägg till en förklaring för insättningen/uttaget, till exempel "kontanter till kassa" eller "kontanter för inköp".

4. Spara.

Rapportera kontanthantering

• Du kan se den nuvarande kontantbalansen i var och ett av företagen på Kontanthanteringssidan.

• Du kan definiera datumperioden du vill se insättningar och uttag från.

• Du kan också ladda ned rapporten till din enhet eller vidarebefordra den via e-mail om så önskas.