Nya funktioner sommar 2023

Kolla in de nya funktionerna som lanserats i sommar: 2FA, 48-timmars påminnelse, "På jobbet"-funktion, ökat antal tecken i beskrivningar.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Tvåfaktorsautentisering (2FA)

Du kan ställa in tvåfaktorsautentisering på ditt konto om du vill. Detta betyder att när du loggar in till booksalons system så behöver du fylla i en säkerhetskod tillsammans med ditt användarnamn och lösenord.

Instruktioner för aktivering:

1. Logga in till booksalon-systemet.

2. Välj "Egna inställningar" från det övre högra hörnet.

3. Välj "Ställ in tvåfaktorsautentisering".

4. Använd din autentiseringsapp (till exempel Google Authenticator) för att skanna QR-koden som visas på skärmen och generera en token.

5. Fyll i tokenen i det begärda fältet i systemet.

6. Logga ut och logga in igen för att inställningen ska ta effekt.

7. Färdigt!

Instruktioner för borttagning:

1. Logga in till booksalon-systemet.

2. Välj "Egna inställningar" från det övre högra hörnet.

3. Välj "Ta bort tvåfaktorsautentisering".

4. Fyll i autentiseringskoden för att bekräfta borttagningen.

5. Logga ut och in igen för att inställningen ska ta effekt.

48-timmars påminnelse

Den efterlängtade inställningen för 48-timmars påminnelser är här. Nu kan du ställa in ett alternativ för 48 timmar utöver de tidigare valen för 2 och 24 timmar för bokningspåminnelser till dina kunder. Detta säkerställer att din kund kommer ihåg sin bokning och kommer kunna hinna ändra den i tid vid behov.

Såhär fungerar det:

1. Gå till fliken "Inställningar" och välj "Salongens kalenderinställningar".

2. Gå till "Standardinställningar för påminnelse".

3. Aktivera funktionen genom att klicka på cirkeln så att den blir grön och välj inställningar för påminnelser via SMS (PRO) och e-post.

På jobbet-funktion

Nu kommer kalendern inte att visa en användare som inte har ett öppet skift den dagen. Detta förbättrar användbarheten av kalendern.

• I framtiden kan du välja alternativet "Alla" eller "På jobbet" i kalendervyn.

• På jobbet-funktionen visar de anställda som har ett arbetsskift den dagen i kalendern.

Antal tecken i tjänstebeskrivningar

Antalet tecken tillåtna i tjänstebeskrivningar har ökat från 500 till 2000. Detta är väldigt användbart om du vill berätta mer utförligt om dina behandlingar för dina kunder.