Tvåfaktorsautentisering - 2FA

För att förstärka säkerheten för ditt Book Salon-konto kan du aktivera tvåfaktorsautentisering genom att följa instruktionerna nedan.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Säkerhet

Du kan ställa in tvåfaktorsautentisering på ditt konto om du vill. Detta betyder att när du loggar in till Book Salons system så behöver du fylla i en säkerhetskod tillsammans med ditt användarnamn och lösenord. Innan du aktiverar funktionen så måste du ha laddat ner en autentiseringsapp, som t.ex. Google Authenticator.

Instruktioner för aktivering:

1. Logga in till Book Salon-systemet.

2. Välj "Egna inställningar" från det övre högra hörnet.

3. Välj "Ställ in tvåfaktorsautentisering".

4. Använd din autentiseringsapp (till exempel Google Authenticator) för att skanna QR-koden som visas på skärmen och generera en token.

5. Fyll i tokenen (koden) i det begärda fältet i systemet.

6. Logga ut och logga in igen för att inställningen ska ta effekt.

7. Färdigt!

Instruktioner för borttagning:

1. Logga in till Book Salon-systemet.

2. Välj "Egna inställningar" från det övre högra hörnet.

3. Välj "Ta bort tvåfaktorsautentisering".

4. Fyll i autentiseringskoden för att bekräfta borttagningen.

5. Logga ut och in igen för att inställningen ska ta effekt.