Bokning av flera tjänster

Instruktioner över hur du aktiverar och använder bokning av flera tjänster. (PRO-funktion)

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Vad är en bokning av flera tjänster?

En bokning av flera tjänster är en bokning som innehåller mer än en tjänst som görs av samma anställd på samma gång. Bokning av flera tjänster kan aktiveras i din egen kalendervy, så väl som för kundernas bokningsvy. Detta gör så att kunder kan boka flera tjänster på samma gång.

Bokning av flera tjänster kan inte användas i följande situationer:

• För att boka två eller fler tjänster på olika dagar.

• För att boka två eller fler tjänster med olika utövare/anställda.

Hur aktiverar man bokning av flera tjänster?

Du kan aktivera bokning av flera tjänster i Salongens kalenderinställningar genom följande instruktioner:

1. Gå till "Inställningar."

2. Klicka på "Salongens kalenderinställningar."

3. Under rubriken 'Bokning av flera tjänster' aktiverar du funktionen för salongens kalender och/eller för bokningswidgeten online.

4. Slutligen måste du klicka på "Spara".

Hur använder man funktionen bokning av flera tjänster?

Du kan skapa en bokning för flera tjänster direkt i kalendern genom att följa instruktionerna nedan:

1. Klicka på den önskade tiden.

2. Aktivera "Flera tjänster"

3. Välj de tjänster du vill boka en efter en genom att söka på tjänsten eller genom att klicka på den under de mest populära tjänsterna.

4. Under rubriken 'Valda tjänster' kommer du att se en sammanfattning av de tjänster du har valt.

5. Klicka på "Nästa".

6. Om du önskar så kan du välja tilläggstjänster för dina valda tjänster.

7. Klicka på "Nästa".

8. Lägg till en kund för bokningen. I detta steg kan du även justera förberedelsetiden om det behövs. Slutligen, klicka på "Skapa bokning".

9. Bokningen syns sedan i kalendern med ett "+"-tecken med en siffra efter som symboliserar hur många fler tjänster som har bokats. Om du klickar på bokningen så att den öppnas, kan du enkelt se vilka andra tjänster som har bokats samtidigt. Eventuell förberedelsetid visas efter tjänsterna.

Bokning av flera tjänster i kundernas bokningsvy

Om bokning av flera tjänster är aktiverad för salongens onlinebokning kan kunderna också själva boka flera tjänster på samma gång.

I onlinebokningen kommer kunderna kunna se en ruta till höger om tjänsterna som de kan markera för att välja tjänster och lägga till dem i sin korg. Antalet tjänster som har valts visas längst ner jämte knappen "fortsätt boka". Efter att kunden har valt de tjänster de vill ha, kan de slutföra bokningen genom att klicka på "fortsätt boka".