Alla samlingarUppdateringar
Nya funktioner maj 2024

Läs mer om den nya kalenderlooken, obligatoriska förskottsbetalningar, och kontaktalternativ för tjänster som måste bokas över telefon.

J
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Nyheter maj

Vi vill presentera några nya funktioner som har kommit denna vår: en ny layout för kalendern, obligatoriska förskottsbetalningar för en specifik tjänst, och valet av kontaktmetoder för tjänster som är "Endast tillgänglig genom att ringa". Fortsätt läsa för att få reda på mer om dessa trevliga nyheter!

1. Ny kalenderlook

Utseendet av kalendern har uppdateras! Den nya layouten använder skärmutrymmet bättre och är mer intuitiv. Nu är kalendern ännu lättare att använda, speciellt på mobiler! Arbetsskift kan nu också hittas direkt genom kalendern. En användare med rollen ägare eller administratör kan också direkt nå salongens kalenderinställningar genom att klicka i den övre högra hörnan.

Du kan aktivera den nya layouten i personliga kalenderinställningar -> och sedan klicka på knappen vid inställningen "Ny kalender".

2. Obligatoriska förskottsbetalningar för en specifik tjänst (PRO)

Du kan nu ha obligatoriska förskottsbetalningar för en specifik tjänst, vilket betyder att tjänsten måste betalas vid bokningstillfället. Inställningen gäller endast för den valda tjänsten, alltså kan andra tjänster bokas samtidigt utan förskottsbetalning om salongens betalningsinställningar tillåter det. Inställningen är salongsspecifik.

Instruktioner för att ställa in en förskottsbetalning:

1. Öppna fliken "Tjänster"

2. Öppna den önskade tjänsten

3. Öppna fliken "Inställningar" under tjänsten

4. Klicka på inställningen "Obligatorisk full förskottsbetalning" under rubriken "Förskottsbetalningar"

5. Kom ihåg att spara dina ändringar!

En betalkortsikon kommer att synas jämte tjänsten när denna inställning har valts.

3. Val av kontaktmetoder när tjänster som endast kan bokas över telefon

Du kan nu välja vilka kontaktmetoder som syns för kunderna när de ska göra en bokning för en tjänst som har inställningen "Endast tillgänglig genom att ringa". Alternativen är telefonsamtal och WhatsApp. En av kontaktmetoderna måste alltid vara vald. Du kan också välja båda.

Instruktioner över hur man hittar inställningen:

1. Gå till fliken "Inställningar"

2. Öppna "Salongens kalenderinställningar"

3. Scrolla längst ner på sidan

4. Aktivera den/de kontaktmetod(er) du vill använda

Kontaktmetoderna du väljer kommer att visas på salongens bokningssida när du klickar för att öppna tjänsten.