Afbestillingsregler for kunder

Hvordan opretter man afbestillingsregler? Og hvordan kommunikere man dem ud til sine kunder?

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I denne artikel kan du læse om følgende:

Indstil dine ønskede afbestillingsregler/afbestillingsgebyrer:

1. Vælg "Indstillinger" i menuen til venstre.

2. Tryk derefter på "Salonens kalenderindstillinger".

• Under "Regler for afbestilling" kan du vælge antallet af timer (før starten på bookingen) du ønsker, det skal være muligt for kunderne at kunne afbestille eller ændre i bookingen.

3. Du kan sætte dit ønskede afbestillingsgebyr ved at aktivere knappen.

• Sæt din ønskede procent (%) af totalbeløbet for bookingen, som du ønsker skal opkræves som et annulleringsgebyr.

4. Disse regler vises automatisk til kunden på booking siden, når kunden foretager en booking Se billedet herunder for at se hvordan kunden ser det:

Du kan også tilføje afbestillingsbetingelserne ved at tilføje din egen besked/info til dine bookingbekræftelses e-mails. Dette kan sættes op inde i salonens kalenderindstillinger.

Du kan også tilføje afbestillingsbetingelserne separat til online bookingen

Det er god praksis at oplyse kunderne om dine afbestillingsreglerne samtidig med, at de foretager bookingen.

• Såfremt kunden er opmærksom på de gældende regler for afbestilling, undgår du oftere situationer, hvor kunden ikke møder op.

• Tærsklen for ikke at møde op til tiden er dermed højere. Du kan også foretage en ny booking i tide til at erstatte den der blev afbestilt.

Husk:

1. Overvej nøje et passende antal timer, hvori det skal være muligt for kunderne at afbestille bookingen og hvor stor en procentdel af totalbeløbet, som annulleringsgebyret skal udgør.

2. Sørg for at du gør det klart for kunden, mens de foretager bookingen, at de accepterer de afbestillingsregler, som du har sat.

Hvordan kan kunden afbestille en booking?

Kunden kan afbestille fra bookingbekræftelsesmailen ved at klikke på: "Ændre min booking"-knappen. De kan også logge ind på deres konto, hvis du har inviteret dem, som en kunde af din salon, hvorfra de kan se deres bestillingshistorik, og ændre eller afbestille deres booking.

Afbestilling kun muligt via telefon

Du kan vælge kun at tillade kunder at afbestille via telefon. Dette kan sættes op fra "Salonenens kalenderindstillinger" ved at aktivere "Tillad kun redigering og annullering af reservationer via telefon" (se billedet herunder).