Ydelser
Salon og onlinebooking
Oprettelse af en salon
Inviter brugere til din salon, og tildel roller

Hvordan inviterer du brugere til din salon, og hvordan ved du, hvilken rolle du giver dem?

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I denne artikel kan du læse om følgende:

Inviter brugere

• Når du opretter en ny salon, kan du invitere brugere til platformen ved at klikke på "Tilføj ny ansat". Du kan vælge at udfylde oplysningerne med det samme eller du kan også gøre det senere. Så skal du blot gå ind i "Indstillinger". Her kan læse mere om registering og onboarding)

(Vær opmærksom på at systemet ikke godkender at to brugere benytter sammen e-mail adresse.)

• Ved at klikke på "Bruger" inde i indstillinger kan du invitere nye brugere. Du kan også invitere flere brugere senere. Klik på "Tilføj en ny ansat" og udfyld felterne: fornavn, efternavn og e-mail.

Tildeling af rettigheder til forskellige brugere

Når du tildeler rettigheder i booksalon-systemet til de forskellige brugere, skal du huske, at der findes forskellige roller med forskellige adgangsrettigheder. Rollerne er som følger: Praktikant, Bogholder, Ansat og Lejer/selvstændig.

Praktikant

• En praktikants rettigheder i systemet er meget begrænset. Praktikanten ser ingen informationer knyttet til salg overhovedet.

Bogholder

• Du kan også invitere din bogholder til din salon, og i så fald behøver du ikke længere at hente rapporterne fra systemet. Bogholderen kan kun tilgå og se salgsfanen.

Ansat

• Brugere som ønsker, at betalinger skal gå til ejeren bør blive tildelt rollen som ansat.

• I rollen som ansat kan brugeren ikke se andres salg, og har heller ikke mulighed for at administrere vagtplaner.

Lejer/selvstændig

• Brugere som ønsker at afvikle fra sin egen konto bør tildeles rollen som Lejer/selvstændig. I så fald skal vedkommende også lave sine egne købmandsaftaler. Med denne rolle kan de se deres eget salg, men ikke andres salg.

Ejer

• Ejer rollen tildeles automatisk den person, som oprettede salonen.

Du kan dog godt give ejer-rollen til en anden bruger

Andre rettigheder

• Du kan vælge om brugeren skal være synlig i de ansattes kalender og i kundens bestillingskalender.

• Administratorrettigheder giver brugeren de samme rettigheder, som ejeren har.

Du kan også indstille forskellige andre rettigheder til forskellige roller, f.eks. tillade redigering af vagter, oversigt over egne salgstatistiker (herunder også valget om de skal have adgang til kasseopgørelsen), foretage ændringer for lageret, redigering af kvitteringslinjer i kassen og adgang til kunderegisteret.

Disse eksempler er lånt fra rolleindstillingerne for "Ansat".

Brugernes status

Når du har inviteret nye brugere til dit websted, kan du overvåge deres fremskridt i onboarding processen fra fanen "Brugere".

Invitation sendt

Betyder, at en invitation er blevet sendt til brugerens e-mail, men brugeren har endnu ikke accepteret invitationen via sin e-mail.

Onboarding er ikke fuldført

Betyder, at brugeren har accepteret invitationen via e-mail, men ikke har afsluttet onboarding fasen. Brugeren kan fuldføre onboarding ved at logge ind med sine login oplysninger og trykke på knapperne "gem og fortsæt" for at gå videre til det sidste trin, indtil booking kalenderen vises.

Aktiv

Betyder, at brugeren har gennemført onboardingen med succes og er aktiv på stedet.