Køb gavekort online

Køb et gavekort fra din gavekortbutik, sådan som dine kunder ser det, samt tip til potentielle problemer, der kan opstå.

Casper avatar
Skrevet af Casper
Opdateret over en uge siden

I den her artikel kan du læse om følgende:

Køb af gavekort

Du kan også købe gavekort gennem booking systemet. "Køb gavekort"-knappen findes nederst på listen.

Baggrund

• Kunden kan selv vælge, hvilken baggrund gavekortet skal have.

• Der er flere forskellige færdige baggrundsskabeloner at vælge imellem.

1) Værdi

Kunden kan vælge beløbet på gavekortet fra de forhåndsdefineret valgmuligheder eller "Eget beløb"

2) Detaljer

Detaljer om gavekortets modtager/afsender

• Efter at kunden har valgt beløbet for gavekortet, skal de først udfylde afsenderoplysninger.

• De kan også logge ind på deres booksalon konto, så vil systemet automatisk udfylde oplysningerne.

• Hvis oplysningerne for modtager og afsender er identiske, klikker du på "Afsenders og modtagers oplysninger er de samme". I så fald vil gavekortet blive sendt via e-mail eller SMS til afsenderen af gavekortet.

Oplysninger om modtageren af gavekortet

• Udfyld informationerne for modtageren af gavekortet. Du kan også skrive en hyggelig hilsen i meddelses-feltet, hvis du ønsker det.

Leveringsmetode

• Når du vælger en leveringsmetode, skal du også skrive kontaktinformation for personen, som gavekortet skal sendes til.

• Du kan angive e-mail, telefonnummer eller begge dele.

3) Betaling

Kortbetaling

• I betalingsdelen vil du se en opsummering af afsenderens og modtagerens oplysninger, samt leveringsmetode.

• For at fuldføre kortbetalingen, skal du udfylde kortdetaljerne

• Du skal være opmærksom på, at du skriver det rigtige; kortnummer, udløbsdato og sikkerhedskode, når du udfylder formen.

• På debetkort finder du sikkerhedskoden på bagsiden af kortet. På kombinationskort er sikkerhedskoden ofte på bagsiden af kortet. Vær opmærksom du ikke taster den ind den forkerte vej ved en fejl.

• Når kortdetaljerne er udfyldt, skal man trykke på "Betal xxx kr." .

Bekræftelse af betaling i booksalon-systemet

I næste trin skal betalingen bekræftes. Hvordan man gør dette afhænger af, hvilken bank man benytter.

• Betalinger skal godkendes med stærk autentificering. Både på køb af gavekort og betalingslink og forhåndsbetaling. Stærk autentificering betyder at bruge PIN-applikation eller kodekort.

• I nogle tilfælde skal betalingen bekræftes med en SMS besked til din mobilenhed.

• Disse muligheder afhænger af, hvilken bank som benyttes. Se mere information om kortbetalinger på nettet her.

• Bankspecifik autentificering i verifikations processen i henhold til instruktioner givet i denne guide (F.eks. kræver Coop Bank at man benytter MitID eller SMS verifikation)

4) Færdig

• Når autentificeringen er fuldført og transaktion er godkendt, vil du komme til det sidste trin.

• I sidste trin kan du se, hvilken(t) e-mail/telefonnummer gavekortet og kvitteringen blev sendt til. Gavekortet kan også udskrives eller downloades som en fil.

Et eksempel på ét e-gavekort:

Problemer med betalingen?

Hvis du har problemer under betalingsprocessen kan du tjekke følgende:

• Er kortnummeret tastet rigtig ind?

• Er sikkerhedskoden på kombinationskortet tastet ind ved en fejl?

• Er der tilstrækkelig saldo på kontoen?

• Har kortet nogle begrænsninger for onlinebetalinger?

• Har kunden husket at fuldføre betalingen med autentificering?