Kalenteri
Kalenterin asetukset
Henkilökohtaiset kalenteriasetukset

Book Salon palvelussa saat muokattua kalenterin juuri sinulle sopivaksi muokkaamalla henkilökohtaisia kalenteriasetuksia.

Angelica avatar
Tekijä: Angelica
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Henkilökohtaiset kalenterin asetukset löytyvät oikealta ylhäältä "ratas"-menusta:

ASETUKSET, JOTKA VAIKUTTAVAT VAIN ASIAKKAIDEN ONLINE-VARAUKSEEN

Pieniin rakoihin on vaikea tai mahdotonta myydä aikoja. Minimivälillä voi rajoittaa minkä kokoinen rako kahden varauksen väliin voi tulla asiakkaan varatessa itse. Jos aika on esimerkiksi 60min niin ei voi tulla 15min, 30min, 45min jne rakoja.

Jos et halua päivystää paikanpäällä, niin tällä asetuksella voit rajoittaa kuinka kauan varauksen alkuun tulee olla että asiakas voi tehdä varauksen.

Tällä asetuksella voit määrittää kuinka pitkän ajan päähän asiakas voi tehdä varauksia.

AIKAMAGNEETIN ASETUKSET

Kaikki ajat tulevat varmasti peräkkäin, koska asiakkaalle tarjotaan ainoastaan yhtä vapaata aikaa per päivä. Tämä rajoittaa merkittävästi asiakkaiden valintaa ja voi vähentää varauksia.

Tällä aikamagneetin asetuksella voit asettaa ominaisuuksia, jotka koskee työvuoroja, joissa ei vielä ole varauksia tai on yksi tai useampi varaus/tauko ajanvarauskalenterissa. Näillä asetuksilla voit hyvin hallinnoida sitä, miten haluat tyhjän kalenterisi täyttyvän.

Aktivoi nappi vihreäksi ja aseta haluamasi minuuttimäärä jos haluat, että asiakkaat varaavat vain haluamasi minuuttimäärän välein aikoja. Tämä asetus kannattaa asettaa silloin, jos tekijä tarjoaa paljon pitkiä määrämittaisia töitä. Esimerkiksi pelkkiä kahden tunnin palveluita tarjoavan tekijän kannattaa laittaa kahden tunnin intervalli päälle, niin aikoja voi varata vain kahden tunnin välei, eikä tyhjiä esim. tunnin välejä synny.

Asetukset jotka vaikuttavat sinun kalenterinäkymääsi

Aktivoi haluamasi viikonpäivä mikä on ensimmäisenä päivänä viikkonäkymässä

Piilota yötunnit kalenterinäkymästä haluamaltasi aikaväliltä. Kannataa asettaa sellaiset kellonajat esiin mihin voit myös varata tarvittaessa työvuorojen ulkopuolelle mahdollisesti varauksia.

Jos haluat että kalenterinäkymässä varauksissa on taustaväri niin klikkaa toiminto aktiiviseksi. Alla esimerkki kuvat eroavaisuudesta.

VS

Klikkaa nappi aktiiviseksi jos haluat, että työasemat näkyvät myös kalenterinäkymässäsi. Tällöin voit tarkkailla tarkemmin kuinka varattu työasema on.

Muut kalenteriasetukset: merkkiäänen poisto, valmisteluaika ja työpäivän ylittäminen

• Merkkiääni:

Voit ottaa varauksista tulevan merkkiäänen pois seuraavalla toiminnolla:

Aktivoi nappi vihreäksi jos haluat toistaa ilmoitusäänen. Ilmoitusääni toistuu aina, kun toimipaikan kalenteriin varataan uusi aika.

Jos haluat ilmoitusäänen pois päältä, niin klikkaa nappi pois päältä eli harmaaksi.

• Valmisteluaika:

Aktivoi nappi vihreäksi jos haluat lisätä haluamasi valmisteluajan jokaisen varauksen jälkeen. Tämä aika antaa sinun valmistella ja siivota työpiste ennen seuraava asiakasta varten.

• Yliaika:

Tätä asetusta kannattaa käyttää, jos haluat, että asiakkaasi voi varata sinulle vielä työvuoron päättymisen jälkeen asettamasi ajan verran yliaikaa. Tämä on hyvä asettaa, jos asiakkaasi haluavat lisätä varausvaiheessa lisäpalveluita palveluun ja aika ei riitä välttämättä lisäpalvelulle, jollei sinulle ole asetettuna kyseistä asetusta.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen asettaminen

Mikäli haluat asettaa tietoturvaa lisäävän kaksivaiheisen tunnistaumisen tilillesi, lue ohjeet täältä.