Asiakasrekisteri

Tässä artikkelissa käsitellään asiakasrekisterin hallintaa, asiakaskorttia ja asiakasrekisterin lataamista.

Angelica avatar
Tekijä: Angelica
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Mistä löydät asiakasrekisterin?

Asiakasrekisterin löydät kohdasta “Asiakkaat”.

Kaikki toimipaikan asiakkaat löytyvät toimipaikan takaa asiakkaat välilehdeltä. Jokaisen tekijän takaa löytyvät asiakkaat, joilla on ollut olemassa varaus kyseiselle tekijälle.

Asiakkaiden hakeminen

Pystyt hakemaan esiin asiakkaat erilaisilla hakuvaihtoehdoilla, kuten nimi, puhelinnumero tai sähköposti. Voit hakea myös varausten aikavälin mukaan tai myös tarkastamaan, että kenellä asiakkailla ei ole ollut varauksia asettamallasi aikavälillä.

Markkinointiluvan antaneet asiakkaat pystyt myös tarkistamaan kohdasta: “Markkinointilupa saatu” valitsemalla “Sähköposti" ja/tai “Tekstiviesti” vaihtoehdot.

Asiakastunnisteet ja niiden luominen

Asiakkaat voidaan jaotella erilaisiin tunnisteisiin. Tunnisteiden avulla on helppo löytää tietyn tunnisteen asiakkaat ja ladata heistä oma rekisteri. Tunnisteita voi olla erilaisia eri tarkoituksiin.

Jos haluat lisätä omia vakioasiakkaita varten omaan tunnisteeseen, luo ensin oman tunnisteen kohdasta "+ Luo tunniste" haluamallasi nimellä.

Esimerkiksi: “Ninan omat vakkarit”.

Asiakkaan tiedot

Asiakkaan tiedot tulee haluamallasi hakuvaihtoehdoilla alas esiin.

Asiakkaan perustietojen lisäksi esillä ovat tiedot siitä, että onko asiakkaalla:

• Booksalon-tili

• Markkinointilupa sähköpostitse ja/tai tekstiviestitse tai

• Rekisteriin lisäämispäivä = "Lisätty"

• Asiakkaan kokoinaiskulutuksen

Kohdassa “kokonaiskulutus” näet asiakkaan kokonaiskulutuksen, miten paljon hän on kuluttanut palveluita ja tuotteita toimipaikassasi yhteensä. Tämä edellyttää, että käytät booksalon kassaa.

Lila-ikoni

Tämä merkki kertoo siitä, että asiakkaalla on kyseinen vaihtoehto aktiivisena.

Muut

Muut -osion alta klikkaamalla kolmea palloa pääset seuraaviin asetuksiin:

• Lähetä kutsu

• Voit kutsua asiakkaan luomaan booksalon -tilin toimipaikkasi asiakkaaksi.

• Asiakaskortti

• Pääset tarkastamaan asiakkaan korttia, missä käy ilmi: Seuraava aika, Varaushistoria ja Asiakastiedot.

• Muokkaa

• Pääset muokkaamaan asiakkaan yhteystietoja ja muistiinpanoja.

• Poista

• Pääset poistamaan asiakkaan rekisteristäsi.

Asiakaskortti

Klikkaamalla asiakkaan nimeä listauksesta, avautuu asiakkaan kortti.

Asiakaskortissa näkyy asiakkaan:

1) Seuraava aika

Asiakkaan seuraavan ajan tiedot näkyvät heti, kun asiakaskortin aukaisee. Jos seuraavaa aikaa ei ole, niin esiin tulee viimeisin käynti sekä raportointi keskimääräisesti käyntivälistä.

2) Varaushistoria

Varaushistoriassa käy ilmi kaikki asiakkaan edellisten käyntien koosteet sekä tulevat varaukset.

Näissä käy ilmi: Ajankohta, palvelut ja tuotteet, hinta sekä palvelun tarjoaja.

3) Asiakastiedot

Asiakastiedoissa käy ilmi: Puhelinnumero, sähköposti, osoitetiedot, asiakasmuistiinpanot ja mahdolliset tunnisteet.

Asiakasrekisterin lataaminen

Rekisterin lataaminen tiedostona laitteellesi onnistuu oikealta ylänurkasta kohdasta "Vie asiakkaat".

Uuden asiakkaan lisääminen rekisteriin onnistuu kohdasta "Lisää uusi asiakas".

Kohdasta "Vie asiakkaat" pystyt valitsemaan, mitä tietoja haluat asiakkaista ladata.