Maksupäätteen käyttöönotto (kannettava)

Tässä artikkelissa käsitellään maksupäätteen toimitusta, vastaanottamista ja käyttöönottoa.

Angelica avatar
Tekijä: Angelica
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

Maksupäätteen toimitus ja vastaanottaminen

• Maksupääte toimitetaan tavallisesti postitse toimipaikkaan perille tuotuna 5-7 arkipäivän sisällä tilauksesta ja kauppiassopimuksen allekirjoituksesta.

• Saatuasi lähetyksen, tarkista että paketti, laite ja turvasinetti on ehjä ja koskematon. Pakkauksessa on mukana maksupääte, USB-kaapeli, virtaliitin.

• Booksalon kannettava maksupääte on varustettu sisäänrakennetulla 4G-yhteydellä joten Wifi yhteys ei ole tällöin pakollinen. Jos kuitenkin haluat asettaa WiFi-internetyhteyden niin tarvitset meiltä siihen turvakoodin. Jos jostain syystä Wifi-yhteys epäonnistuu, maksupääte vaihtaa automaattisesti sisäänrakennettuun 4G-yhteyteen.

Maksupäätteen sijoittaminen

• Sijoita maksupääte niin että se on helposti asiakkaan käytettävissä ja laitteen ympärillä on hieman vapaata tilaa jotta myös lähimaksu onnistuu helposti.

• Ota maksupäätteen sijoituksessa huomioon myös että virtajohto ja mahdollinen verkkokaapeli yltävät hyvin liitospisteisiin eikä mikään johto jää vapaasti roikkumaan jotta maksupääte ei vahingossa esimerkiksi putoa lattialle.

Maksupäätteen asennus ja käyttöönotto

1. Kytke virtajohto maksupäätteeseen ja pistorasiaan. Anna akun latautua vähintään 4 tuntia ennen kuin käytät maksupäätettä langattomasti.

2. Kytke maksupääte päälle virtapainikkeesta kunnes näyttö käynnistyy. Jatka normaalisti käyttöönottoa.

3. Valitse seuraavaksi haluamasi kieli sekä halutessasi WiFi verkkoyhteys. (Tämä ei ole pakollinen koska laitteessa on sisäänrakennettu 4G-internetyhteys.)

4. Seuraavassa vaiheessa tarkista, että toimipaikkasi sekä osoitteesi on oikein kirjattu ja etene eteenpäin.

5. Tämän jälkeen odota hetki, kunnes booksalon logo ilmestyy maksupäätteen näytölle ja on laite täysin käyttövalmis.

Maksupäätteen käyttö

Ota huomioon, että maksupääte on integroitu täysin booksalon toimipaikkasi kassaan. Maksupäätteen näytölle ei pysty näpyttelemään itse mitään vaan maksettava summa ilmestyy automaattisesti maksupäätteen näytölle. Asiakas syöttää maksuvaiheessa normaalisti PIN-koodinsa.

Kun booksalon toimipaikkasi kassalla maksutavaksi "Maksupääte" ja klikkaat "Veloita" niin summa siirtyy suoraan automaattisesti maksupäätteelle ja asiakas maksaa ostoksensa.

Booksalon maksupääte tukee Visa-, MasterCard-, American Express-, Diners-, Discover-, JCB- ja UnionPay-, Apple Paylla ja Google Paylla korttimaksuja sirulla tai lähimaksulla.

Katso video miten voit testata veloitusta:

Tilitysväli

Voit määritellä itse haluamasi tilitysvälin kortti- ja verkkomaksujen tilityksille.

Valittavissa on päivä,-viikko- tai kuukausitilitysväli. Löydät lisää lisätietoa tilityksistä ja tilitysvälistä täältä

Jos sinulla ilmenee ongelmia tai kysymyksiä maksupäätteen käyttöönoton tai päivittäisen käytön aikana niin ota meihin rohkeasti yhteyttä! Sivun oikeassa alalaidassa chat-tuki on valmis auttamaan sinua.

Ohjeet booksalon M1 -maksupäätteen käyttöönottoon

Jos sinulla on käytössä kuvan mukainen booksalon M1 -maksupääte, niin löydät kyseisen laitteen käyttöönotto-ohjeet täältä.