PRO-paketti ja maksupalvelut
Maksupäätteen käyttöönotto
Booksalon M1 -maksupäätteen vastaanottaminen ja käyttöönotto
Booksalon M1 -maksupäätteen vastaanottaminen ja käyttöönotto

Artikkelissa käymme läpi M1-maksupäätteen ominaisuuksia, toimitusta, vastaanottamista, asennusta, käyttöönottoa sekä käyttöä.

Sipi avatar
Tekijä: Sipi
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät:

M1-maksupäätteen ominaisuudet

• Iso värillinen kosketusnäyttö

• Kompaktin kokoinen - mahtuu vaikka takataskuun

• Sisäänrakennettu moderni mobiilinetti

• SIM-kortissa usean operaattorin tuki, mikä takaa aina hyvän internetyhteyden

• Tyylikäs latausasema, jonka voi kiinnittää pöytään

• Soveltuu käyttöön salongissa sekä liikkuvaan työhön

• Saatavilla neljässä eri värissä: pinkki, violetti, valkoinen sekä musta

• Integroitu booksalon -järjestelmään ja yhdistyy Kassaan automaattisesti

• Voi käyttää monella eri laitteella kuten puhelimella, tietokoneella tai tabletilla

M1-maksupäätteen toimitus ja vastaanottaminen

• Maksupääte toimitetaan toimipaikkaan perille tuotuna 3-5 arkipäivän sisällä maksupäätteen tilauksesta. Pääsemme tilaamaan maksupäätteen vasta sen jälkeen, kun kauppiassopimus on allekirjoitettu ja kauppiastilisi hyväksytty.

• Saatuasi lähetyksen, tarkista että paketti ja laite ovat ehjät sekä pakkauksessa on mukana: maksupääte, latausasema, kaksi USB-C kaapelia, jatkoliitin johdoille sekä verkkolaturi. Alla näkyy vielä kuvineen pakkauksen sisältö.

Pakkauksen sisältö:

• Booksalon M1 -maksupääte

• Latausasema

• 2x USB-C

• Verkkolaturi

• Jatkoliitin

M1-maksupäätteen sijoittaminen

• Suosittelemme latausaseman kiinnittämistä tukevasti pöytään. Silloin asiakkaittesi on helpompi syöttää kortti laitteeseen yhdellä kädellä. Alla löytyy ohjeet latausaseman kiinnitykseen.

• Sijoita maksupääte niin, että se on helposti asiakkaan käytettävissä ja laitteen ympärillä on hieman vapaata tilaa, jotta myös lähimaksu onnistuu helposti.

• Ota maksupäätteen sijoituksessa huomioon myös, että virtajohto yltää hyvin pistorasiaan eikä johto jää vapaasti roikkumaan.

• Voit ladata maksupäätteen kahdella eri tapaa: latausasemasta tai ilman latausasemaa

• Lataus ilman latausasemaa: USB-C kaapeli asetetaan maksupäätteeseen kiinni sivusta.

• Pääset halutessasi lataamaan maksupäätteen myös autossa.

• Ohjeet päätteen latauksesta latausasemasta löytyy alla:

Ohjeet latausaseman kiinnitykseen ja M1-päätteen lataaminen asemasta:

1. Avaa laatikko ja varmista, että siellä löytyy latausasema ja -kaapeli.

2. Irrota neliönmuotoinen kiinnistyspala latausaseman pohjasta. Se on kiinni magneetilla, joten apuna on hyvä käyttää esimerkiksi ruuvimeisseliä tai veistä.

3. Irrota punainen suoja teipin päältä ja kiinnitä kiinnityspala pöytään. Puhdista pöydän pinta ennen kiinnittämistä.

4. Odota viisi minuuttia, jotta liima ehtii kiinnittyä kunnolla pintaa. Aseta sitten latausasema kiinnityspalan päälle. Kun asetat maksupäätteen latausasemaan, paina ensin maksupäätteen yläosa kiinni ja sitten alaosa.

5. Kun maksupääte on latausasemassa, käytä lataamiseen ainoastaan latausaseman USB-kaapelia. Älä kytke maksupäätteeseen enää toista kaapelia.

Maksupäätteen voi irrottaa latausasemasta painamalla isoa nappia maksupäätteen alapuolella.

Latausaseman irrottaminen pöydästä onnistuu helposti nostamalla latausasemaa ylöspäin.

M1-maksupäätteen asennus ja käyttöönotto

• Suosittelemme ensin kiinnittämään latausaseman pöytään. Tästä pääset suoraan ohjeisiin.

• Lataa maksupääte. Odota rauhassa kunnes näet maksupäätteen näytöllä booksalon-logon, tämän jälkeen maksupääte on käyttövalmis.

• Maksupääte menee automaattisesti virransäästötilaan 5minuuttia sen jälkeen, kun se ei ole käytössä.

• Virransäästötilassa maksupääte "deaktivoituu" eli sitä tulisi herätellä käyttöä varten. Herättelyn jälkeen menee hetki aikaa, kunnes maksupäätteessä on taas yhteydet.

M1-maksupäätteen käyttö

• Valitse booksalon Kassassa maksutavaksi maksupääte ja klikkaa Veloita, summa siirtyy suoraan maksupäätteelle ja asiakas voi maksaa ostoksensa haluamallaan käyttötavalla.

• Lähimaksulla voi maksaa myös yli 50€ summia. Kun summa ylittää 50€ rajan, maksupääte pyytää kortin näyttämisen jälkeen PIN-koodia. Näin myös isompien summien maksaminen onnistuu ilman kortin syöttämistä maksupäätteeseen, mikäli kortti tukee tätä ominaisuutta (suurin osa uusista korteista tukee tätä).

• Asiakkaita kannattaa ohjeistaa työntämään kortti pohjaan asti niin, että tuntevat pienen naksahduksen, jos maksu tapahtuu syöttämällä kortti maksupäätteeseen.

• Booksalon maksupääte tukee Visa ja MasterCard korttimaksuja sirukorttia, lähimaksua, Apple Pay:tä tai Google Pay:tä käyttäen.

Mikäli maksupäätteen käyttöönotossa tai jokapäiväisessä käytössä on mitä tahansa ongelmia tai kysyttävää, sivun alakulmasta löytyvä chat-tukemme on valmiina auttamaan.

Katso video miten voit testata veloitusta:

Mikäli etsit yleistä tietoa booksalon maksupalveluista tai niiden tilaamisesta ja käyttöönotosta niin lue lisää täältä.

Jos sinulla on käytössä alla näkyvä musta kannettava maksupääte, niin löydät sen käyttöönotto-ohjeet täältä.

payment+terminal.png (347×217)