Gavekort som betalingsmetode
Bruke gavekort som betalingsmetode

I denne artikkelen kan du se hvordan du bruker et gavekort fra en kunde i kassen

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Et gavekort er som enhver annen betalingsmetode og kan brukes til å betale for alle tjenester og produkter i kassen. Gavekort er spesifikke for salongen, så alle brukere og selvstendig næringsdrivende i salongen kan godta gavekort som betaling.

Hvordan bruke gavekort som betalingsmetode

• Når alle tjenestene og produktene for salget er valgt i kassen, velg deretter Gavekort som betalingsmetode.

• Skriv inn koden til gavekortet oppgitt av kunden. Systemet vil automatisk sjekke gyldigheten og saldoen på gavekortet.

Trykk på DEBITER. Gavekortet er nå trukket fra på beløpet og transaksjonen er blitt merket som betalt.

Gavekort som en del av betalingsmetoden

• Hvis saldoen på gavekortet er lavere enn beløpet kan du først belaste saldoen på gavekortet, så bruke en annen betalingsmetode for resterende beløp, som for eksempel kontanter, betalingsterminal eller et annet gavekort.

• Dersom du kun vil bruke en del av kjøpesummen på gavekortet selv om verdien på gavekortet er tilstrekkelig, kan du først belaste en sum i kontanter og deretter resterende beløp å gavekortet.

Motta et utløpt gavekort

Når systemet oppdager at et gavekort er utløpt, vil du se en melding i kassen etter at du har tastet inn koden til gavekortet.

Du kan selv velge om du vil godta gavekortet selv om det er utløpt. Systemet vil be om en bekreftelse på om du vil akseptere det utløpte gavekortet som betaling.

Les mer om de ulike funksjonene til gavekort:

Salg av gavekort