Avbestillingsregler for kunder

Hvordan opprette avbestillingsregler? Hvordan kommunisere med kunder om avbestillingsreglene?

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Sett dine foretrukne avbestillingsregler/avbestillingsgebyr:

1. Velg "Innstillinger" fra menyen til venstre.

2. Går til "Salongens kalenderinnstillinger".

• Under "Avbestillingsregler" kan du velge hvor mange timer før timen starter det er tillatt å endre eller avbestille bestillingen.

3. Du kan angi ønsket avbestillingsgebyr ved å aktivere knappen.

• Angi prosentandel (%) for avbestillingsgebyret som vil bli trukket fra den totale bestillingssummen.

4. Disse reglene vises automatisk på bookingsiden når kunden gjør en bestilling. På bilde nedenfor kan du se hvordan det vil se ut for kunden:

Du kan også legge til avbestillingsbetingelsene som en egen melding/informasjon til på bestillingsbekreftelsesmailen. Dette kan opprettes i salongens kalenderinnstillinger.

Du kan også legge til avbestillingsbetingelsene separat til på timebestillingen

Det er en fordel å gjøre avbestillingsreglene tydelige for kundene ved bestilling.

• Når kunden har forstått de eksakte vilkårene for avbestilling, unngår du situasjoner der kunden ikke møter opp.

• Terskelen for å ikke møte opp til timen er dermed høyere. Du kan også foreta en ny bestilling i tide for å erstatte den som ble avbestilt.

Husk:

1. Nøye vurder hvor mange timer før salongen din skal tillate kunder å avbestille og prosenten som vil bli belastet for bestillinger som ikke blir avbestilt, eller som blir avbestilt etter gyldig avbestillingsperiode.

2. Sørg for at det er tydelig for kundene at de aksepterer avbestillingsreglene du har valgt når de gjør en bestilling.

Hvordan avbestiller en kunde en bestilling?

Kunden kan avbestille fra bestillingsbekreftelsen (e-post) ved å trykke på: "Avbestill bestillingen din". De kan også logge på kontoen sin hvis du har invitert dem som kunde av salongen din og se bestillingsloggen deres for å endre eller avbestille bestillingen.

Avbestilling kun på telefon

Du kan velge å kun tillatte avbestiller kun på telefon. Dette kan settes opp fra "Salongens kalenderinnstilinger" ved å aktivere "Tillat kun endering og avbestilling av bestillinger via telefon".