Salongens synlighet og timebestilling på nett

Tips for å øke synligheten av din nettside og timebestilling. Slik legger du til timebestillingen til forskjellige medier på nettet.

Charlotte avatar
Skrevet av Charlotte
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du:

Her finner du tips og instruksjoner for sosiale medier, nettsider og Google. Kundene dine finner tjenestene dine mer effektivt om du legger til timebestillingen din på forskjellige plattformer på internett. Husk at søkemotoren fungerer bedre når salongnavnet ditt har samme format overalt. I tillegg øker bruk av det samme navnet bevisstheten om din salong og ditt varemerke.

Les kanal-spesifikke tips:

Timebestilling - nettside

1) Hvis du allerede har en nettside, kan du legge til timebestillingen på booksalon til på nettsiden din: Gå til "Verktøy" i booksalon → "Legg til timebestilling eller salg av gavekort på salongens nettside" (se bilde nedenfor).

2) Hvis du ikke har en nettside og kun behøver timebestilling fra booksalon, kan du kopiere den korte nettadressen ved å gå inn på "Verktøy" → "Kort URL" (som vist på bilde) og sette inn lenken på ønsket sted, for eksempel på salongens profil på sosiale medier.

3) Du kan også raskt, enkelt og billig få en nettside fra booksalon. Spør oss gjerne om mer informasjon på chatten.

Valg for timebestilling på nettside

1) Book nå-knapp

2) Overlegg over hjemmesiden = "Book nå"-funksjonen flyter på siden (Følger den besøkende på siden)

3) Integrert timebestilling

Instruksjoner for å installere disse finner du på i booksalon under "Verktøy" og åpner "Legg til timebestilling eller salg av gavekort til salongens nettside"

Tips! Vi anbefaler å velge overlegg på siden/ "Book nå"- knappfunksjon på nettsiden. Dette lar kundene bestille time igjennom knappen din, uansett hvilken fane de er innpå på nettsiden din.

Eksempel på bilde av overlegg/book nå-funksjonen:

Generelle tips for nettsider:

• Sjekk at innholdet på nettsiden din er av høy kvalitet, oppdatert og korrekt skrevet.

• Søkemotorens synlighet forbedres når du investerer tid i innholdet i teksten din. I teksten kan du for eksempel beskrive tjenestene dine og besvare spørsmål fra målgruppen din.

• Du kan bruke søkeord relatert til salongen din, som for eksempel “kosmetolog“, “Oslo“ osv. På denne måten vil synligheten din forbedres.

Book nå-knapp og andre lenker på sosiale medier

Legg til Book nå-knapp og lenke til din timebestilling og nettside direkte på Facebook og Instagram.

1) Instagram

1. Gå til din profil

2. Rediger profil

3. Legg til en kort url for din nettside eller timebestilling på "Side"

4. Ferdig!

Du kan kun legge til en lenke her, hvis du ønsker å legge til flere kan du bruke Linktree, som er en tjeneste som du kan finne på internett.

2) Facebook

1. For å tilknytte nettsiden din til salongens Facebook-side, gå til Innstillinger

2. Klikk "Sideinformasjon"

3. Gå til "Om"

4. "Nettsted": legg til lenken til din nettside eller timebestilling her.

Book nå-knapp på sosiale medier

Du kan legge til Book nå-knappen på salongens Facebook og Instagramside, hvis du har en bedriftskonto. Du kan lese instruksjoner her

Generelle tips for sosiale medier:

• Dra nytte av lokal synlighet i postene dine ved å bruke #hashtags med din posisjonen og ved å legge til salongens posisjon med "Legg til sted"-funksjonen.

• Når du annonserer din timebestilling, tilgjengelige tider eller nye tjenester på sosiale medier, husk alltid å legge til eller fortelle kundene dine hvor de kan gjøre bestillingen. For eksempel "lenke i bio"

• Lag ditt eget varemerke og lag personlig innhold for merkevaren. Og vær alltid lett tilgjengelig.

• Lag også videoer. Det ser ut som det engasjerer folk mer.

Google

Øk synligheten din på Google med en gratis bedriftsprofil. Dette vil hjelpe kundene dine å finne deg og salongen din på Google Søk og Maps.

Du kan også følge med på hvor aktiv kundene dine har vært når de har klikket på siden din, ringt salongen eller gjort reservasjoner igjennom Google.

• Legg til salongen og timebestillingen din til på Google Bedriftsprofil: https://www.google.no/business/

• Du kan legge til lenken til timebestillingen din på Google Bedriftsprofil slik at kundene dine kan gjøre reservasjoner direkte fra Google. Du finner lenken på booksalon under "Verktøy" og "Kort URL".

• Etter at du har opprettet en bedriftsprofil kan du administrere den i Google Søk. Her finner du mer hjelp for hvordan bedriften din blir funnet på Google.

• På profilen din finner du valget "Set up booking" (sett opp booking)

• Velg ”Add a link” (legg til lenke)

• Legg til Booking URL for timebestillingen din

• Og ”Save” (lagre).