Sociala medier
Hur lägger jag till en presentkortsbutik på Facebook?

Här är instruktioner om hur du lägger till en presentkortsbutik på din Facebook-sida.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Som PRO-användare har du tillgång till presentkortsbutiken på en separat adress och du kan dessutom aktivera "Köp presentkort"-sektionen till din onlinebokningssida som en del av dina tjänster. Mer instruktioner om hur du aktiverar presentkortsbutiken, lägger till den i sociala medier, och var du hittar adresserna som kommer att läggas till finns i slutet av denna sida.

Sälja presentkort på sociala medier:

"Boka nu"-knappen är tillgänglig för alla användare av Book Salon. Om du har aktiverat en självbetjäningsbutik för presentkort kan dina kunder även köpa ett presentkort från "Boka nu"-funktionen. Då visas din presentkortsbutik som en del av dina tjänster på din bokningssida online.

Obs! Facebook tillåter endast att du har en åtgärdsknapp aktiv åt gången. Om du inte vill ha "Boka nu"-knappen kan du lägga till åtgärdsknappen se presentkort på sociala medier.

Här är instruktionerna!

1.Öppna fliken "Verktyg" i den professionella kontrollpanelen på admin.booksalon.se och kopiera den korta adressen till din presentkortsbutik.

2. Gå till ditt företags Facebook-sida på https://business.facebook.com/ och där till Facebook-sidan för den salong eller det företag som du administrerar.

3.Klicka på den blå knappen "+ Lägg till" eller om du redan har lagt till en knapp, klicka på den grå "Redigera"-knappen och välj "Redigera åtgärdsknapp" från menyn.

4. Välj åtgärd. Här väljer du "Visa presentkort".

5. Därefter kommer du att bli tillfrågad om adressen till presentkortsbutiken. Här klistrar du in den kopierade länken från steg 1. Klicka först på fältet "webbplats" och använd sedan CTRL + V på en Windows-dator eller Command (cmd) + V på en Mac.

6. Tryck på "Spara" och sedan på "Klar" på nästa sida.

7. Du kan testa knappens funktion genom att klicka på knappen "Redigera xxx" och välja "Testknapp" från menyn.

Grattis! Från och med nu kan dina kunder köpa presentkort via knappen.

Aktivera presentkortsförsäljning som en del av onlinebokningen:

Om du vill att kunden ska kunna köpa presentkort från din onlinebokning måste du aktivera funktionen på Inställningar.

1. Gå till "Inställningar för onlinebetalningar"

2. Aktivera självbetjäningsförsäljning av presentkort till kunder vid bokning

"Aktivera online försäljning av presentkort på salongens bokningssystem."

Hitta mer info här.

Separat adress för presentkortsbutiken:

När självbetjäningsförsäljning är aktiverad finns det också en separat hemsida för att sälja presentkort. Du kan hitta presentkortsbutikens separata hemsideadress under "Verktyg".