Införandet av betalterminal

Denna artikel beskriver leveransen och installationen av en betalterminal.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Leverans av betalterminalen

• Betalterminalen levereras vanligtvis av posten inom fyra-fem arbetsdagar efter att beställningen och handelsavtalet är genomförda.

• Efter att du har fått leveransen, kolla så att paketet, enheten och säkerhetsförseglingen är intakta.

• I paketet finns: booksalon betalterminal, en USB-kabel, strömkontakt och en kvittorulle.

• Booksalons bärbara betalterminal har en 4G mobilförbindelse. Om WiFi-internetanslutningen ligger nere kommer den automatiskt att byta till mobilförbindelsen.

Placering av betalterminalen

• Placera betalterminalen så att den är lättåtkomlig för kunderna och med lite utrymme runt enheten så att kontaktlösa betalningar lätt kan genomföras.

• Ha i åtanke att strömsladden ska nå sitt uttag och att ingen del av sladden hänger löst. På så sätt trillar betalterminalen inte ner på golvet av misstag.

Installation och uppsättning av betalterminalen

Videoinstruktion:

1. Sätt först i kvittorullen.

2. Koppla sedan in strömsladden i betalterminalen och kontaktuttaget. Låt batteriet laddas i åtminstone fyra timmar medan du fortsätter med de nästföljande stegen.

3. För att sätta på terminalen trycker du på och håller nere startknappen.

4. Först väljer du språk.

5. Terminalen har en inbyggd 4G mobilförbindelse, men om du vill kan du också ansluta den till WiFi. Välj WiFi-nätverket från listan eller tryck på +tecknet och lägg till namnet på ditt WiFi.

6. I nästa steg behöver du bekräfta att uppgifterna om din salong och dess läge stämmer.

7. Efter det kommer booksalon-logon upp på skärmen och terminalen är redo att användas! Du kan nu börja ta betalningar genom booksalons kassa i systemet.

Om du har några frågor kontakta vänligen vår chattsupport!

Kvittorullar

• Alla thermorullar med rätt mått fungerar. Pappersbredden är 57mm vilket är standardmåttet på smala kvittorullar och diametern på rullen ska inte vara mer än 40mm. De finns hos butiker för kontorsmaterial, bokaffärer, nätbutiker etc.

Använda betalterminalen

Videoinstruktion:

• Betalterminalens inställningar är konfiguerade av booksalon. Tryckande på skärmen görs vanligtvis endast när kunder knappar in sin PIN-kod. Summan kommer automatiskt upp på enheten.

• I booksalons kassa, välj betalningsmetod och klicka sedan på "Debitera". Summan kommer överföras direkt till betalterminalen och kunden kan betala.

• Booksalon-betalterminalen stöder kortbetalningar med Visa, MasterCard, American Express, Diners, Discover, JCB och UnionPay med chip eller kontaktlös betalning, Apple Pay och Google Pay.

Om du har några problem eller frågor under implementeringen eller den dagliga användningen av betalterminalen, vänligen kontakta oss. Vår chattsupport längst ner till höger på sidan är redo att hjälpa dig.

Du kan välja att få utbetalningar dagligen, veckovis eller månatligen. Du kan läsa mer om utbetalningar av betalningar gjorda med betalterminalen här.

Om du är ute efter mer allmän information om booksalons betaltjänster eller hur man beställer och implementerar dem, kan du läsa mer här.