Kalenderinställningar
Salongens kalenderinställningar

Hur du hanterar salongens kalenderinställningar, t.ex. inställningar för avbokning, bokning samt bokningsmeddelanden.

Joanna avatar
Skrivet av Joanna
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel hittar du info om:

Salongens kalenderinställningar

Du hittar inställningar för salongens kalender genom att klicka på "Inställningar" (i vänstermenyn) och sedan "Salongens kalenderinställningar".

Inställningar för onlinebokningar

1. Du kan bestämma längden på tidsluckor på det sätt som du vill att kalendern ska delas upp i.

2. Genom att aktivera denna knapp visas de anställda i slumpmässig ordning på kundens bokningssida.

3. Du kan välja att visa bokningskalendern dagsvis eller veckovis för kunderna.

4. Genom att aktivera denna knapp kan salongens tjänster bokas på Book Salons marknadsplats. (funktion som kommer i framtiden)

5. Genom att aktivera denna knapp måste kunderna fylla i sin hemadress när de skapar en bokning. Utan denna information kan kunden inte slutföra bokningen i systemet.

6. Genom att aktivera denna knapp kan ändringar och avbokningar endast göras över telefon.

Bokningar av flera tjänster (PRO)

• Aktivera den första knappen för att kunna göra bokningar av flera tjänster i din salongs adminkalender. Bokningar av flera tjänster består av mer än en tjänst som utförs av samma anställd, på samma dag, en efter den andra.

• Aktivera den andra knappen om du vill att kunder själva ska kunna göra bokningar av flera tjänster på salongens onlinebokningssida.

(Booksalons marknadsplats är en funktion som kommer att komma i framtiden)

Ange avbokningsregler

2.1 Avbokningsregler: Du kan ange hur många timmar som avbokningar och ändringar är tillåtna före bokningen börjar.

2.2 Avbokningsavgift: Du kan ange den procentuella andel (%) av bokningsbeloppet som du kommer att debitera om kunden inte följer avbokningsreglerna.

Dessa kommer att inkluderas automatiskt i bokningsbekräftelsen.

Se till att aktivera den gröna knappen om du vill använda funktionen!

Ytterligare bokningsinställningar

• Aktivera knappen om du ENBART tillåter kunder som är registrerade som användare av Book Salon att göra online bokningar.

• Aktivera knappen om du vill att kunden ska kunna välja "Vem som helst" i valet av personal/tjänsteleverantörer vid bokningstillfället.

Välj avsändare och epost för svar

Ändra och lägga till egen text till bokningsbekräftelsen

Lägg till ditt eget meddelande till bokningsbekräftelser som kommer att vara synligt för kunderna i de olika bokningsbekräftelserna.

Standardinställningar för bokningspåminnelser

• Ställ in standardinställningar för påminnelser för kundbokningar.

• Dessa inställningar påverkar bokningar som är gjorda av kunderna själva.

OBS! Vänligen notera att man måste ha PRO-paketet för att kunna skicka SMS-meddelanden.

Lägg till infotext på bokningssidan

I denna artikel hittar du mer detaljerade instruktioner över texterna i bokningsbekräftelsen och för bokningssidan:

Vänligen notera!

När du ändrar inställningarna, kom alltid ihåg att:

Inställningarna i salongskalendern är salongsspecifika och de personliga inställningarna är specifika för varje användare.